Helyi közélet

2012.10.30. 16:09

Lebukott a notórius kerékpár elkötő

Mezőszemere, Mezőkövesd, Miskolc - Egy fiatalkorú mezőszemerei lakosnál tartott házkutatás során foglalták le a rendőrök azt a több mint 100 ezer forintot érő kerékpárt, melyet Mezőkövesdről tulajdonított el még a nyáron. A nyomozók az adatgyűjtés és a nyomozás során azt is megállapították, hogy az elmúlt két hónapban eltulajdonított további három kerékpár is az ő számlájára írható.

Mezőszemere, Mezőkövesd, Miskolc - Egy fiatalkorú mezőszemerei lakosnál tartott házkutatás során foglalták le a rendőrök azt a több mint 100 ezer forintot érő kerékpárt, melyet Mezőkövesdről tulajdonított el még a nyáron. A nyomozók az adatgyűjtés és a nyomozás során azt is megállapították, hogy az elmúlt két hónapban eltulajdonított további három kerékpár is az ő számlájára írható.Egyik alkalommal az egyik Mezőkövesdi nagyáruház előtt lezáratlanul hagyott kerékpárral hajtott a vasútállomásra a fiú, s szándéka szerint azt a vonatra akarta felhelyezni. Ekkor azonban a sértett tetten érte, így a tolvajt a kétkerekűt hátrahagyva szállt fel a vonatra. Néhány nap múlva ugyanezen áruház elől lovasított meg egy biciklit a fiatalember, majd egy kisbolt előtt hagyott lezáratlan kerékpárt vitt el.

A fiú meghallgatása során közel egy évre visszamenően további hat kerékpár *kölcsönvételét* és körülményeit mesélte el a hatóságnak, melyeket mind Mezőkövesd területéről tulajdonított el.

Első alkalommal egy nap alatt négy biciklit vitt el, melyből három nem nyerte el tetszését, így azokat különböző helyeken hagyta. Előfordult, hogy egyet-egyet feldarabolva eladott a hulladék-vas telepen, volt amit átalakított, többségét azonban - mivel tartott a lebukástól - valahol hátrahagyta illetve eldobta Mezőkövesden, vagy a Mezőszemere és Szihalom közötti erdőben. Mindig az adott hangulatának, kedvének megfelelően "vett kölcsön" egy-egy kerékpárt célja eléréséig. Az utolsóval a vasútállomásig kerekezett, ám mivel a kalauz nem engedte feltenni a biciklit a szerelvényre, azt a peronra dobta, majd folytatta útját vonattal.

A notórius kerékpár elkötővel szemben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat büntetőeljárás, melynek során a gyanúsított szabadlábon védekezik.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában