Helyi közélet

2012.09.02. 17:10

Nézőpont: Tapasztalni

Sok gyermekkel ellentétben én már nyolcadikos koromban tökéletesen tudtam, hogy mi leszek, ha nagy leszek. - Uri Mariann jegyzete

Sok gyermekkel ellentétben én már nyolcadikos koromban tökéletesen tudtam, hogy mi leszek, ha nagy leszek. - Uri Mariann jegyzeteGeológus, s ennek megfelelően választottam középiskolát. Ott azonban csak addig tartott a geológusképzés, amíg meghirdették a szakot, s mire megkezdtem az iskolát, híre-hamva sem volt a tantervben. Ez nem tántorított el, helyette szorgalmasan jártam különórára, részt vettem tanulmányi versenyen, s a jó eredménynek köszönhetően már másodikos koromban megnyílt az út az ELTE-re. Hiába. Menetközben ugyanis kiderült, hogy bár geológusokat képeznek, egyikükből sem lesz vulkanológus vagy gleccserkutató – mivel ilyen ismeretekre nálunk nincs szükség, így nem is oktatják részleteiben. Vagyis, vagy külföldi egyetemre megyek, vagy lemondok az álmomról és más szakmát választok.

Akkoriban még nem volt divat külföldön tanulni, sőt, a nyelvoktatás is jóval alacsonyabb fordulaton ment, mint mostanság. Ráadásul már az iskolával párhuzamosan irogattam egy hetilapban, így nem volt kérdés, mit választok. Hogy bánom-e a döntést? Nem. Bár a vulkános filmeket nézve (akár akció- akár ismeretterjesztő), mindig elszorul a torkom és elgondolkodom rajta, milyen lenne, ha... Azt viszont bánom, hogy nem voltam merészebb, és nem mentem külföldre nyelvet tanulni, tapasztalatot szerezni. Éppen ezért arra biztatok mindenkit, aki teheti, menjen, mert az egész életét meghatározó élményekre és alapokra tehet szert!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában