Helyi közélet

2012.09.20. 14:26

Megrongált síremlékek: most nem fémre mentek

Putnok - Sírokat rongált meg valaki a putnoki zsidótemetőben. A rendőrség keresik az elkövetőt.

Putnok - Sírokat rongált meg valaki a putnoki zsidótemetőben. A rendőrség keresik az elkövetőt.Százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a megyei rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki információkkal tud szolgálni egy Putnokon elkövetett sírrongálás elkövetőivel kapcsolatban.

Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője munkatársunknak elmondta: szeptember ötödikét megelőző hetekben eddig ismeretlen személyek több síremléket is megrongáltak Putnokon, a Tompa Mihály úton lévő zsidótemetőben. A műkőből vagy márványból lévő síremlékek fejrészét döntötték le, amelyek egy része a súlya miatt eltört, megrepedt, a rongálással okozott kár eléri a több százezer forintot.

A magas betonfallal körülkerített sírkertbe behatolók által okozott kár ezzel együtt még pontosan nem ismert, mert több régi síremlék feltehetőleg a talajmozgások következtében dőlhetett el.

„Csak” rongáltak, nem loptak

Mivel Ózd környékén korábban már számos elhagyatott sírkertben okoztak komoly pusztítás a fémtolvajok - a temetőbeli rombolásról lapuk múlt év szeptemberében számolt be -, akik a síremlékekben található fémhálók, betonacél-darabok megszerzése érdekében komplett sírokat vertek szét, felmerült a kérdés, hogy hasonló esettel állhatunk-e szemben most is; ezt azonban Molnár Tamás határozottan cáfolta, mint elmondta, a sírok fejrésze sérült meg a ledöntés következtében, a fémrészeket nem vitték el.

Az ügyben a Putnoki Rendőrőrs rongálás vétsége miatt folytat eljárást.

ÉM-SZP


 Síremlékeket döntöttek le, rongáltak meg ismeretlenek Putnokon, a zsidó temetőben, a rendőrség 100 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a tettesek kézre kerítéséért - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Ózd, Putnok - Az Ózdi Rendőrkapitányság rongálás bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ózd – A bennük található vasért már a sírokat is szétverik a vandál fémtolvajok.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában