Helyi közélet

2012.08.28. 20:46

Növényvédő szereket lopott Mezőcsáton

Mezőcsát - A hét első munkanapján a reggeli órákban, munkakezdéskor észlelte egy mezőcsáti társulás munkavezetője, hogy telephelyükre behatoltak és onnan különféle növényvédő szereket tulajdonítottak el.

Mezőcsát - A hét első munkanapján a reggeli órákban, munkakezdéskor észlelte egy mezőcsáti társulás munkavezetője, hogy telephelyükre behatoltak és onnan különféle növényvédő szereket tulajdonítottak el.A bejelentést követően a rendőrök megállapították, hogy az ismeretlen elkövető feltehetően hamis vagy lopott kulcs használatával juthatott be a tárolóba. A helyszín szemrevételezése során a sértett képviselője azt az információt is az intézkedő rendőrök tudomására hozta, hogy az egyik traktor indítókulcsa is hiányzik a megszokott helyéről.

Az elsődleges rendőri intézkedések, illetve az alapos adatgyűjtés során beszerzett információknak köszönhetően, a nyomozóhatóság látókörébe került egy 31 éves helyi lakos, aki a lopással érintett cégnél segédmunkásként állt alkalmazásban. A nyomozók megállapították azt is, hogy a gyanúba került férfi a cselekmény elkövetését megelőzően kulcsot másoltatott a telephely bejárati ajtajához, valamint a bűncselekmény észlelése napján betegségre hivatkozva nem jelent meg a munkahelyén.

A nyomozás eredményességét, illetve a feltételezett elkövető elszámoltatását nehezítette az a körülmény, hogy a férfi időközben ismeretlen helyre távozott. A felkészült rendőrök azonban a cselekmény észlelésétől számított 24 órán belül a férfit előállították, illetve meghallgatták. A 31 éves férfi először önmagával szemben is ellentmondóan nyilatkozott, majd tényfeltáró beismerő vallomást tett.

A tolvaj a növényvédő szerek eltulajdonításával több tízezer forintnyi kárt okozott, ugyanis elmondása szerint a szereket a hozzátartozói tulajdonában lévő mezőgazdasági földterületeken már fel is használta.

A traktor indítókulcsát a nyomozás során a férfitől szintén lefoglalták, melynek birtokbavételi körülményei a nyomozás további szakában kerülnek tisztázásra.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos, B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában