Helyi közélet

2012.08.31. 17:58

Jegyzet: Ki fizeti az ingyenest?

<em>Bevallom, szülőként nagyon is egyetértek a tankönyvpiac államosításával, és egyetértek azzal is, hogy a következő tanévtől (2013 szeptemberétől) fokozatosan bevezetik az ingyenes tankönyveket.</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>

Bevallom, szülőként nagyon is egyetértek a tankönyvpiac államosításával, és egyetértek azzal is, hogy a következő tanévtől (2013 szeptemberétől) fokozatosan bevezetik az ingyenes tankönyveket. Hegyi Erika jegyzeteIgaz, mire én is részesülnék az ingyenességből, lehet, hogy gyermekeim már rég kikerülnek az iskolapadból, de még akkor is marad sok tízezer szülő, akiknek ma óriási terhet jelent év elején a tankönyvcsomag kifizetése. Az persze megnyugtató, hogy a rászorulók már most is ingyen kapják, mert az nem lenne jó, ha néhány nebulónak csak egy-két könyve lenne egész tanévben, mert a többit nem tudták megvenni a szülei.

Az ingyenes tankönyveknek persze tartósnak is kell majd lenniük, mert óriási pazarlás lenne, ha minden évben mindet újranyomtatnák. Afelől azért kétségeim vannak, hogy miből telik majd minderre az államnak. Nemrég beszéltem egy szülővel, aki 44 ezer forintot fizetett gimnazista fia tankönyveiért. Nem tűnik reálisnak, hogy a jövőben ezt a terhet a költségvetés elbírná. Csak azt tudom elképzelni, hogy vagy nagyon kevés és nagyon olcsó könyvet fognak gyártani, vagy lesz egy újabb adó, ami fedezi a könyvcsomagok árát. Azt meg úgyis mi fizetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában