Helyi közélet

2012.08.19. 15:50

Állampolgári eskü Borsodszentgyörgyön

Borsodszentgyörgy, Ózd - Tüzes Bálint határontúli-nagyváradi- tanár,költő publicista tett ünnepélyes állampolgári esküt 2012.augusztus 17-én pénteken délelőt a borsodszentgyörgyi római katolikus templomban a Sipos Zoltán plébános által celebrált szentmise keretében. 

Borsodszentgyörgy, Ózd - Tüzes Bálint határontúli-nagyváradi- tanár,költő publicista tett ünnepélyes állampolgári esküt 2012.augusztus 17-én pénteken délelőt a borsodszentgyörgyi római katolikus templomban a Sipos Zoltán plébános által celebrált szentmise keretében. Ezt követően szeretetvendégségre került sor a Polgármesteti Hivatal nagytermében ahol Németh Gyula a község polgármestere egyebek között elmondta,hogy évek óta ápolják a kapcsolatot a tanár úrral aki korábban már egy író-olvasó találkozónak is részese volt a helyi Arany János Általános Iskolában,akire akkor nagy hatással volt a borsodszentgyörgyiek kedvessége,vendégszeretete. Ez késztette Füzes Bálintot arra,hogy majd itt tegye le az állampolársági esküt és ne máshol. Ez most meg is tőrtént. 

Tüzes Bálint nagyváradon született 1951-ben. Kolozsváron végzett filológiai szakon. Magyar irodalmat és francia nyelvet tanít. Tagja a nagyváradi Ady Társaságnak. Évekkel ezelőtt jelent meg Életfaárnyék címmel verseskötete szebbnél szebb költeményekkel. Az eseményen nem csak helybeliek vettek részt hanem még Ózdról is többen eljöttek, hogy részesei legyenek ennek az ünnepi pillanatnak. 

Kerékgyártó Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában