Helyi közélet

2012.08.04. 21:57

A döntetlent sikernek tartaná Salamon

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Salamon Józsefet, a DVTK egykori kiváló védője megígérte, együtt nézzük.

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Salamon Józsefet, a DVTK egykori kiváló védője megígérte, együtt nézzük.Salamon József 376 élvonalbeli bajnokit játszott a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatában (és 32 NB II-est). A jelenleg Magyar Labdarúgó Szövetség ellenőreként tevékenykedő egykori csillag, a Diósgyőr minden hazai meccsét a helyszínen nézi, és azokat a bajnokikat sem hagyja ki, amikor a piros-fehérek idegenbeli összecsapását közvetíti élőben valamelyik televíziós társaság.

– Úgy vélem, hogy a DVTK részről, figyelembe véve, hogy bizonyos körülmények kedvezően alakultak az elmúlt napokban – gondolok itt többek között arra, hogy Igor Gal visszakerült a keretbe és már a játékengedélye is rendben van, vagy hogy Elek Ákost sikerült leigazolni, – pozitív irányú változások történtek – mondta Salamon József. – Azért mondom ezeket, mert számomra a csapat védelme nem tűnt eddig túlságosan stabilnak, és tulajdonképpen engem az a kérdés foglalkoztat, hogy lesz-e annyi ideje, az általam kiváló edzőnek tartott Sisa Tibornak, hogy vasárnapig megfelelően összerakja, stabilizálja a hátsó alakzatot. Nekem egyébként az ellenfélről szólva az a véleményem, hogy a Honvéd tavalyi önmagához képest erősödött, így a vasárnapi meccsen a döntetlent sikernek tartanám.

A vereség is benne van

Salamon József, attól tart, hogy az is benne van a mostani mérkőzésben, hogy pont nélkül tér haza az együttes Kispestről.

– Az sem lenne baj, ha kikapnánk – mert legyünk őszinték, ez is benne van a meccsben –, ha közben látszódna az előrelépés, hogy stabilabbá vált a védekezésünk – jegyezte meg a DVTK Aranycsapatának tagja. – Mert várhatóan a hátsó alakzatnak lesz a legtöbb munkája ezen a találkozón. Persze szükség lesz megfelelő előrejátékra is, és ezen a téren is van még mit machinálni. Én úgy érzem, hogy talán egy picit sok a szervezőjátékos a csapatban, olyan, aki nem, vagy nem megfelelően szűr a védelem előtt, és egy idegenbeli meccsen ennek még nagyobb a jelentősége. Ami a támadójátékot illeti: remélem, hogy Luque ezúttal is vállalni tudja a játékot, sérülés nem akadályozza ebben, mert neki nagy szerepe lehet az akciók eredményes befejezésében, lásd az Újpest elleni két gólpasszát. Sajnos, csak egy Luquénk van, de jó lenne, ha egyre többen közelítenénk hozzá.


Nézzük együtt

Új sorozatunkban az Észak-Magyarország által felkért személyeket arra kértük, hogy nézzük együtt a DVTK bajnokiját, és mivel kérésünknek eleget téve együtt nézzük az összecsapást, így nem csak a meccs előtt, hanem utána is elmondják majd a véleményüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában