Helyi közélet

2012.07.04. 17:38

Nem tévedtek új területre

Sárospatak - 150 gyereket tudott bevonni a sárospataki ArtÉrt művészeti iskola a tehetséggondozó programba.

Sárospatak - 150 gyereket tudott bevonni a sárospataki ArtÉrt művészeti iskola a tehetséggondozó programba.Tehetség és identitás volt annak az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult programnak, amelyet a sárospataki ArtÉrt Alapfokú Művészetoktatási Intézmény valósított meg.

A program zárókonferenciáján Csetneki József projektmenedzser elmondta, a 44 millió forintos pályázat keretében összesen 150 tehetséges gyereket tudtak bevonni a programba.

– A terület egyáltalán nem idegen a számunkra, hiszen az iskola keretén belül évek óta a tehetségkutatással és tehetséggondozással foglalkozunk – mondta Csetneki József. – A feladat többek között az volt, hogy olyan intézményekkel építsünk ki kapcsolatot, amelyekkel eddig nem sikerült. Olyannyira sikerült ennek a feltételnek megfelelnünk, hogy szeptemberből az öt együttműködő oktatási intézmény közül háromban telephelyet is létesít az iskolánk. Ebből kettő Sárospatakon található, az úgynevezett „Kisrefi”, a református kollégium általános iskolája, a református középiskola és a pácini iskola. A sárospataki óvodával és a taktaharkányi iskolával is megmarad a kapcsolatunk, egyrészt, mert a program ugyan lezárult, de a fenntarthatóságot biztosítanunk kell még néhány évig, másrészt pedig olyan kapcsolatok alakultak ki a közös munka során, amelyeket nem kívánunk megszüntetni.

A projekt menedzsere elmondta, az eltelt egy év során a 150 gyerekkel korcsoportonként három fő témakörben – hagyomány és kézművesség, hétköznapi képzőművészet, valamint helytörténet – dolgoztak együtt és számos olyan tapasztalatra tettek szert, amelyet a jövőben is hasznosítani tudnak majd a művészeti iskolában.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában