Helyi közélet

2012.07.17. 11:42

Koreai gépgyártók látogattak Diósgyőrbe

Miskolc - Koreai gépgyári szakemberek látogattak a minap az Északkelet-Magyarország Ipartörténetének Ápolásáért Alapítvány diósgyőri emlékházába.

Miskolc - Koreai gépgyári szakemberek látogattak a minap az Északkelet-Magyarország Ipartörténetének Ápolásáért Alapítvány diósgyőri emlékházába. A napokban a dél-koreai SAMMI-METAL-tól Woo-Soon, Byn; Jang-Kuk, Lee; és David Chi eredményes tárgyalásokat folytattak a DIGÉP-HUNGARY Kft. vezetőivel, Ács Andrással és Szöllősi Györggyel.

Ipartörténeti emlékek

Az alapos tárgyalások után felüdülést jelentett az ipartörténeti alapítvány diósgyőri emlékházának megtekintése, ahol a koreai szakemberek megismerhették városunk ipari múltját - jelentette ki Sipos István, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Érdeklődéssel és elismeréssel szemlélték kiállított makettjainkat, képeinket, csodálattal lapozgatták a több évtizedes öntőminta technológiai nagykönyveinket. Külön örömet jelentett számukra, hogy felfedezhették a 2006-tól üzemükben működő, DIGÉP által gyártott DHEK-40 típusú ellenütős kalapács átadási fotóján saját magukat.

A látogatás után egy ízletes késő délutáni ebéd következett, majd egy kellemes séta a Diósgyőri Vár körül, ezután a vendégek visszautaztak Budapestre. Mindezekről a tárgyaláson-látogatáson résztvevő, és a fotókat készítő Kripkó László, volt DIGÉPES szakember, az alapítvány kurátora tájékoztatta lapunkat. 2006-ban egyébként Koreában ő vezette a DHEK-40 tip. ellenütős kalapács szerelését, együttműködve a delegáció tagjaival.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában