Helyi közélet

2012.07.05. 14:19

Kínaiak bányászhatnak a megyében?

Miskolc - A kínai Shandong tartománnyal kötött gazdasági és kereskedelmi együttműködést Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

Miskolc - A kínai Shandong tartománnyal kötött gazdasági és kereskedelmi együttműködést Borsod-Abaúj-Zemplén megye.A Kínai Népköztársaság harmadik leggazdagabb tartománya, Shandong – magas rangú politikusokból és jelentős nagyvállalatainak vezetőiből álló – delegációja folytatta idén márciusban megkezdett tárgyalásait Borsod megye vezetőivel. Zhang Jianguo, Shandong kormányzó helyettese, a küldöttség vezetője, Miskolcon gazdasági és kereskedelmi együttműködési megállapodást írt alá a megyei közgyűlés elnökével, Dr. Mengyi Rolanddal.

Vegyipari fejlesztések

A hivatalos tárgyalások eredményeképpen, a felek megállapodtak, hogy kiemelt célként kezelik a vegyipari előállító, feldolgozó és értékesítő vállalkozások közötti kapcsolatok megteremtésének elősegítését és továbbfejlesztését.

Együttműködési lehetőségeket keresnek a Shandong tartományban működő autóipari kutató és fejlesztő cégek, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő autóipari alkatrészeket és részegységeket gyártó vállalkozások között.

Megvizsgálják a Borsod-Abaúj-Zemplén megye mélyművelésű szénbányászata által kínált gazdasági lehetőségeket.

Támogatják a mezőgazdasági vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok kialakítását. Közreműködnek a vegyipar, az anyagtudomány, a nanotechnológia, a bányászat és az energetika területén elért kutatás-fejlesztési eredmények közvetítésében a vállalkozások felé.

Egyetemi kapcsolatok

Az együttműködés révén önálló Konfucius Intézet jöhet létre a Miskolci Egyetemen – együttműködésben egy Shandong tartományi egyetemmel –, illetve kutatás-fejlesztési együttműködést ösztönöznek a Miskolci Egyetem és a Shandong tartományi egyetemek között. Segítik az idegenforgalmi vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok fejlesztését.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában