Helyi közélet

2012.07.06. 12:08

Idén nyáron sem pihennek az adóellenőrök

Borsod-Abaúj-Zemplén - A megyei adóellenőrök megkezdték edei nyári vizsgálatsorozatukat. A vendégláthelyek, fesztiválok, vásárok vannak fókuszban.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A megyei adóellenőrök megkezdték edei nyári vizsgálatsorozatukat. A vendégláthelyek, fesztiválok, vásárok vannak fókuszban.

A korábbi évekhez hasonlóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának operatív adóellenőrei 2012. július 2. napjától kezdődően kilenc héten keresztül fokozott ellenőrzés alá vonják az idegenforgalmilag frekventált üdülőhelyeken üzemelő kereskedelmi és vendéglátó egységeket, a jelentősebb rendezvényeket, fesztiválokat, vásárokat, valamint a szezonális jellegű elárusítóhelyeket.

A revíziók célja a nyári időszakhoz kapcsolódóan tevékenységet végző, szolgáltatást nyújtó vállalkozók fokozott ellenőrzése, a feketegazdaság visszaszorítása, a fogyasztók védelme, az adóelkerülésből adódó jogosulatlan piaci előnyök megakadályozása, ezáltal a jogkövető magatartást gyakorlók tisztességes versenyének biztosítása. Ennek keretében az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a számla-, nyugtaadási kötelezettség betartását, a forgalmazott árucikkek eredetét és a foglalkoztatás szabályszerűségét, de a játékgépek, pénznyerő automaták szabályszerű működtetését is ellenőrzik.

A vizsgálatok köréhez hozzátartoznak mind a jövedéki, mind a nem jövedéki termékek forgalmazásának szabályszerűségére irányuló ellenőrzések.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában