Helyi közélet

2012.07.25. 13:18

„Ez egy hosszabb folyamat”

Borsod-Abaúj-Zemplén - Hivatalos forrásból szerettük volna megtudni: van-e alapja a három kórház egyesítéséről szóló szóbeszédnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Hivatalos forrásból szerettük volna megtudni: van-e alapja a három kórház egyesítéséről szóló szóbeszédnek.Mi az alapja azon híresztelésnek (nevezhetjük lapértesülésnek is), mely szerint egy intézménnyé vonnák össze az edelényi, a kazincbarcikai és ózdi kórházakat? Amennyiben van alapja az információnak, szeretnénk többet is tudni a részletekről: miért, mikortól, mely központtal, illetve irányítási struktúra mellett tervezik megvalósítani e lépést? - intéztük kérdéseinket a Gyógyszerészeti és Egészségfejlesztési Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézethez (GYEMSZI) július 20-án délelőtt. (A témával már foglalkoztunk „Három kórház egyben” című cikkünkben. Jeleztük azt is, hogy mielőbbi válaszban reménykedünk, hiszen napilap vagyunk, az aktualitás és a tervezhetőség lényeges szempont. Az intézet sajtósa visszajelzett: leghamarabb hétfőn kaphatunk választ. Hétfőn: hogy leghamarabb kedden. Kedden azt, hogy várjunk türelemmel...

Folyamatosan vizsgálják

Szerdán megérkezett a következő levél: „A kórházi struktúraátalakítás során az egészségügy szakmai vezetése folyamatosan figyelembe vette, hogy a kórházakban milyen feltételek állnak rendelkezésre és milyen fejlesztések szükségesek annak érdekében, hogy a térség lakóit minél magasabb színvonalon tudjuk ellátni. Az ellátórendszerben meglévő párhuzamosságok kiküszöbölése mellett az átalakítás célja a transzparencia megteremtése. Az egészségügy szakmai vezetésének irányítása alatt dolgozó háttérintézetekből álló szakmai csapat vizsgálta és folyamatosan vizsgálja, hogy milyen ellátási formát hol lehet a legmagasabb szinten végezni. Ez egy hosszabb folyamat.”

ÉM-SzK

Értelmezés 

Transzparencia: láthatóság és érthetőség, a dolgok azon állapota, amikor azok mindenki számára áttekinthetők és értelmezhetők... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában