Helyi közélet

2012.07.16. 15:16

Avasi Gimnázium - Kérdések és válaszok

Miskolc - Schmidtné Törő Ágnes az Avasi Gimnázium vezetését augusztus 1-jén veszi át.

Miskolc - Schmidtné Törő Ágnes az Avasi Gimnázium vezetését augusztus 1-jén veszi át.Kérdéseinkre válaszolva kijelentette: nem mond le, hiszen kinevezését törvényesen kapta.

Ön szerint mi a valós oka a szülők tiltakozásának?

Schmidtné Törő Ágnes: A szülők tiltakozásának valós okait tőlük kellene megtudni. Határozott véleményem azonban, hogy ez a szülői megmozdulás nem azonosítható a szülők többségének véleményével.

Le kíván-e mondani posztjáról, mint ahogy azt a szülők kérik?

Schmidtné Törő Ágnes: Nem kívánok lemondani. Én a kinevezésemet Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése alapján, törvényesen kaptam.

Kik lesznek az új igazgatóhelyettesek, mikor készül el a tantárgyfelosztás, mikor tudja meg a tantestület, hogy kinek kell más munkahelyet keresnie?

Schmidtné Törő Ágnes: Igazgatói kinevezésem augusztus elsejétől szól. Miért gondolják a szülők, hogy bárkit is el kell küldeni a tanárok közül, hogy nincsenek már igazgatóhelyettesek és hogy nem lesz időben tantárgyfelosztás? Ezek szakmai kérdések, amelyek megoldása belső pedagógiai munka, ez nem kell, hogy a szülők gondja legyen.

Ön szerint miért az Ön pályázatát támogatta a közgyűlés?

Schmidtné Törő Ágnes: Hogy miért engem támogatott a közgyűlés, tőlük kell megkérdezni. Talán annyit én is elmondhatok, hogy nemcsak miskolci születésű és itt élő ember vagyok, hanem sok éve itt dolgozó középiskolai tanár, közoktatási szakértő, emelt szinten érettségiztető és érettségi elnök.

Zökkenőmentes tanévre számít-e ennyi tiltakozás után?

Schmidtné Törő Ágnes: A jól szervezett, zökkenőmentes tanévért mindent el fogunk követni, hiszen ez a diákok, a szüleik, a tanárok és a város érdeke is. Tanárok, dolgozók, diákok és főképp a munka most is biztosítva lesz.


Miskolc -  Az Avasi Gimnázium szülői közössége továbbra sem tud beletörődni abba, hogy a miskolci közgyűlés júniusban nem a jelenlegi igazgató, Arday István vezetői pályázatát támogatta, hanem az új pályázónak, Schmidtné Törő Ágnesnek adott bizalmat. További terveikkel kapcsolatban közleményt fogalmaztak meg, melyet az Észak-Magyarország szerkesztőségébe is eljuttattak. A közlemény teljes szövegét alább olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában