Helyi közélet

2012.06.23. 15:39

Új diplomásokat avatott az „öreg iskola”

Sárospatak - Idén 129-en fejezték be tanulmányaikat a Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Karán, mondta el beszédében dr. Hegedűs László dékán a szombati diplomaosztó ünnepségen.

Sárospatak - Idén 129-en fejezték be tanulmányaikat a Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Karán, mondta el beszédében dr. Hegedűs László dékán a szombati diplomaosztó ünnepségen.Az 1531-ben alapított intézményben ezúttal 13-an vették át diplomájukat tanítói szakon, míg óvodapedagógus szakon 8-an. Web-programozó felsőfokú szakképzés keretében OKJ-s bizonyítványt 16, csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó OKJ-s bizonyítványt 25 végzős szerzett.

Egyébként a Miskolci Egyetem többi karán is megkezdődtek a diplomaátadó ünnepségek. A sort a bölcsészek nyitották. A pénteki rendezvényen Patkó Gyula rektor utalt arra, milyen nagy hagyományokkal rendelkezik a Miskolci Egyetem, mely most útjukra engedi a végzősöket, s hogy országszerte elismerően nyilatkoznak a Bölcsészettudományi Karról. Európa- és világhírű tudósok oktattak e katedrákon; Selmec évszázados hagyományait ma is őrzik e falak. Az ország jövőjét formáló értelmiséggé kell válnia a ma oklevelet átvett diplomásoknak – az itt töltött évek magas szintű tudást adtak ehhez. „Legyenek büszkék az itt szerzett tudásra, tegyék mindig magasabbra a mércét munkájukban, s - Margaret Thatcher szavaira utalva: Ne adják fel, ha ugyanazt a csatát többször is meg kell vívniuk!” - mondta útravalóul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában