Helyi közélet

2012.06.02. 18:31

Sportolóktól zsong Lillafüred

Miskolc - Ezen a hétvégén tartják a XIV. Zsongó Lillafüred elnevezésű szabadidős sportrendezvényt.

Miskolc - Ezen a hétvégén tartják a XIV. Zsongó Lillafüred elnevezésű szabadidős sportrendezvényt.

Ezúttal huszonöt sportág képviselői mutatkoznak be, tartanak élménybeszámolót, és számos verseny is várja a nevezőket.

A szombati program az Avasi Gimnázium aerobiccsapatának bemutatójával indult, majd elkezdődtek a különböző sportversenyek, természetjáró túrák és bemutatók. Az érdeklődők találkozhattak a Speedway Miskolc salakmotoros versenyzőivel, a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapat tagjaival, a DVTK Vénusz Szabadidőközpont íjászaival az Albrecht-MVSC–MISI röplabdázóival, valamint a Diósgyőri Gimnázium világbajnok sportolóival. A gimnázium egyébként az idei Zsongó Lillafüred díszvendége. Délután olimpiai szellemi vetélkedőn bizonyíthatták tudásukat a Lillafüredre látogatók.

Vasárnap folytatódik a zsongás. Ekkor rendezik például a kerékpárosok számára a Marikoo-Gyönyház kupát. Az érdeklődődők találkozhatnak Deák Báros Mihállyal, a diósgyőriek londoni olimpiára készülő birkózójával. A szervezők először karolták fel az autósport képviselőit, a ralisokat, de bevették a „buliba” a barantásokat és a történelmi testkultúra képviselőit is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában