Helyi közélet

2012.06.07. 15:42

Pályakezdők 47 ezerért?

Miskolc - Újabb bizonyítékát látja az MSZP, hogy a jelenlegi kormány ne tartja be választási ígéreteit.

Miskolc - Újabb bizonyítékát látja az MSZP, hogy a jelenlegi kormány ne tartja be választási ígéreteit.Számokkal kezdte legújabb, csütörtöki sajtótájékoztatóját Gúr Nándor, a Parlament Foglalkoztatási Bizottság elnöke, országgyűlési képviselő, az MSZP országos alelnöke, amelyek azt reprezentálják, hogy a jelenlegi kormány nem tartja be választási ígéreteit. A felsorolt adatok szerint a foglalkoztatottak száma csaknem stagnál, az álláskeresők egyharmada csak támogatással talál állást, a tartós (legalább 1 éve) munkanélküliek száma jelentősen nőtt, a nettó átlagbér kormányváltás óta eletelt növekedése alatta marad még az ez évi inflációnak is, ami ráadásul jóval kedvezőtlenebbül érinti az alacsony jövedelműeket. A júliustól hatályos munka törvénykönyve alapján ráadásul az egyébként is hátrányos régiókban ugyanazért a munkáért alacsonyabb jövedelmet lehet fizetni, közfoglalkoztatottak esetében a nettó 20 százaléka lehet a különbség. Ezáltal további hátrányt szenved régiónk. Ugyanezen elv alapján a pályakezdők esetében is ekkora lehet a különbség, vagyis nettó 47-48 ezer forint lehet egy kezdő fizetése. - „Ez nem elég az élethez” - jelentette ki a politikus.

Kérdésünkre, az előző 8 évben az MSZP-kormány mit tett régiónk felemelkedéséért, hiszen az országon belüli szakadék épp akkor mélyült el, konkrét választ nem kaptunk.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában