Helyi közélet

2012.06.27. 15:00

Mindenkit vár a Miskolci Nyár

Miskolc - Új rendezvénnyel bővül Miskolc nyári programkínálata, ugyanis két hétvégén a "Miskolci Nyár 2012 - sport, zene, szórakozás" elnevezésű programsorozat kerül megrendezésre a Kemény Dénes Városi Sportuszoda előtti parkolóban.

Miskolc - Új rendezvénnyel bővül Miskolc nyári programkínálata, ugyanis két hétvégén a "Miskolci Nyár 2012 - sport, zene, szórakozás" elnevezésű programsorozat kerül megrendezésre a Kemény Dénes Városi Sportuszoda előtti parkolóban.Június 30-án és július elsején, majd az azt követő hétvégén, azaz július 6-7-8-án első alkalommal kerül megrendezésre a Miskolci Nyár 2012 – Sport, zene, szórakozás elnevezésű egész napos programsorozat a Kemény Dénes Városi Sportuszoda előtti parkolóban - derült ki az szervezők (CINE-MIS Nonprofit Kft., Miskolc Városi Diáksport Szövetség, Miskolci Turisztikai Kft., MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft.) szerdai sajtótájékoztatóján. A több napos esemény középpontjában a sport és a tartalmas kikapcsolódás áll. A rendezvény arcai a miskolci kötődésű Deák Bárdos Mihály olimpikon birkózó és a többszörös olimpiai bajnok vízilabdázó Biros Péter lesznek.

A sportprogramok természetesen kapcsolódnak az idei Londoni Olimpiához és a Foci EB-hez. Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal és a legtöbb résztvevővel rendelkező szabadidősport eseménye az Ötpróba program, melynek keretében gyalogtúra, futás, kerékpározás, úszás és triatlon versenyszámokban indulhatnak a csapatok. A résztvevők a teljesítéseik szerint pontokat kapnak, amelyek ajándéktárgyakra válthatók. Ez lesz az EDF-DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 miskolci utolsó állomása.

Sport és zene

Az Ötpróbán kívül, a nyár szellemében strandröplabda és strandfoci bajnokságot is rendeznek, melyhez a parkolóban egzotikus hangulatot idéző homokos pálya kerül kialakításra. A második hétvégén a homok a röplabdásoké: három napon keresztül mérhetik össze tudásukat a kétfős csapatok. A rendezvény utolsó napján a vegyes párosoké és a családi-baráti mixeké a pálya. A legkisebbekre és a gyermekes családokra is gondoltak a szervezők. A kicsiket a Manó Manufaktúra programjai és Panni bohóc várja, de lesz családi vetélkedő, zumba, aerobic, cheerleading bemutató, a kisebbeknek gólrúgó verseny, táncos divat show műsor, hastáncbemutató, karate bemutatók, kutya ügyességi és szépségverseny is, illetve látványos bemutatókkal (kerékpár, tánc, tűzzsonglőr) szórakoztatja majd a rendezvény látogatóit a Factory Aréna. Az első hétvégén DVTK shop is kitelepül a helyszínre.

Az aktív mozgás mellett persze a közkedvelt zenekarok sem hiányoznak, fellép majd a Paddy and the Rats, a Czemende, a Bohemian Betyars, a Ritmiklift, a The Carbonfools és a Compact Disco, de bemutatkoznak miskolci zenekarok és a Miskolc Hangja vetélkedő győztesei is. Július 7-én, szombaton a koncertek után video discoval is lazíthatnak a jelenlevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában