Helyi közélet

2012.06.09. 17:16

Két rekordot is megdöntöttek a miskolci zumbások

Miskolc - Szombaton délután nem mindennapi eseményre várták az érdeklődőket a Miskolc Városi Sportcsarnok előtti térre.

Miskolc - Szombaton délután nem mindennapi eseményre várták az érdeklődőket a Miskolc Városi Sportcsarnok előtti térre.

A miskolci Rádió M a hallgatóival és a miskolci Zumba Fitness-el, valamint a Zumba világ híres hazai és külföldi trénereivel és kedvelőivel készültek megdönteni a magyar és a világrekordot! Ha a világrekordot nem is, de a magyar rekorddöntés sikerült! Sőt! Kétszeresen is. Eddig ugyanis a Guinness magyar zumba rekordot Baja tartotta, hiszen 1597-en táncoltak egyszerre még 2010-ben. A világrekordot továbbra is egy ausztrál város tartja, ahol 3105-en zumbáztak a közelmúltban. A borsodi megyeszékhelyen délután 1 órától lehetett regisztrálni, s végül a szervezők nem csalatkoztak: 1700 körül mozogtak együtt!

Amerikából is jött vendég

- Két csúcsot is sikerült megdöntenünk, ugyanis a csoportos táncrekordot a magyar zumba táncrekordot is sikerült megdöntenünk! - újságolta örömmel Tóth-Szántay József, a Rádió M ügyvezetője. - A hitelesítés még folyamatban van. Fantasztikus volt Miskolcon ennyi pozitív embert együtt látni, mindannyian nagyon örülünk, csodálatos délután volt. Köszönjük, hiszen közösen, a miskolciak nélkül nem jöhetett volna létre.

Végül, de nem utolsósorban a rekordkísérletben olyan kedvelt hazai és külföldi Zumba® Jammer-ek és Instructorok vettek részt és tették felejthetetlenné tenni a szombat délutánt - a teljesség igénye nélkül - , mint Samuel Salazar Zj. (USA), Mezei Eszter Zj. (Budapest/Szolnok), Horváth Ádám Zj. (Budapest/Szombathely), Jorge Proaño (Kolumbia), Major Anita (Házigazda/Miskolc), Grundmann Béla (Budapest/Zumba Hungary vezetője), Vieira Lívia (Budapest/Magyarország első Zumba oktatója), vagy éppen Veres Csótó Rita (Szlovákia).

A helyszínen regisztrálók között a szervezők Zakhyntos-i nyaralást sorsolnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában