Helyi közélet

2012.06.01. 17:30

Jön már a finn darugyár Miskolcra

Miskolc - Megkezdődhet a finn válallatcsoport miskolci gyárának építése.

Miskolc - Megkezdődhet a finn válallatcsoport miskolci gyárának építése.

Pénteken írták alá Miskolcon Konecranes Supply Hungary Kft. új miskolci gyártóközpontja építésének támogatásáról szóló szerződést. A finn vállalatcsoport az Új Széchenyi Terv Ipartelepítés című pályázatán 1 miliárd forint támogatást nyert el, hogy közép-európai beruházásának keretében az óriáscég hazai leányvállalata új gyártóközpontot építsen fel összességében 2,2 milliárd forintos beruházás keretében. A miskolci Mechatronikai Ipari Parkban felépülő – a cég által tervezett teljes beruházás egyik elemét képező – B-jelű gyártócsarnokban ipari daruk alkatrészeit, részegységeit, valamint kész emelőszerkezeteket fognak gyártani a legmodernebb technológiák alkalmazásával.

A projektelem eredményeként közvetlenül 181 új munkahely fog létrejönni. A beruházásnak további, a helyi gazdaságot élénkítő hatásai is lesznek: előrehaladott tárgyalások folynak a jövőbeni beszállítói hálózatot alkotó vállalkozásokkal, melyek a szükséges alkatrészeket, alkotóelemeket és alapanyagokat biztosítják majd. A munkaerő toborzásakor számít a Miskolci Egyetemről kikerült mérnökökre, közgazdászokre és egyéb szakemberekre.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában