Helyi közélet

2012.06.12. 12:08

Javítják az MVK Zrt. burkolatseprő járművét

Miskolc - "Sikerült közelről is megtapasztalni milyen az amikor a 30-as táblánál a Győri kapuban utolér a 60 km/h körül érkező villamos, és bőven szórja követ" - osztotta meg nem éppen kellemes tapasztalatait az Agorán, az Észak-Magyarország várospolitikai fórumán olvasónk néhány napja.

Miskolc - "Sikerült közelről is megtapasztalni milyen az amikor a 30-as táblánál a Győri kapuban utolér a 60 km/h körül érkező villamos, és bőven szórja követ" - osztotta meg nem éppen kellemes tapasztalatait az Agorán, az Észak-Magyarország várospolitikai fórumán olvasónk néhány napja.Akkor arról írt nekünk, hogy egy szombat este autója szélvédője és fényezése is megsínylette azt, hogy a zúzalékos, koszos sínpályán száguldó villamos erősen szórta a kavicsot. "Jut a szélvédőre is, kopog a karosszéria, mindez úgy este 9.50 körül, miközben a sofőr kedélyesen beszélget a fülkében még valakivel... Kérdés: ha esetleg a szélvédő bereped, lepattog a festés, ennyire lesz gáláns a cég biztosítója? Tudom, költői megint a dolog, úgysem bizonyítható... De mindenesetre időszerű lenne nagytakarítás is a sínek közt is, úgy mint ahogy a tavalyi szóróanyag is az utak mentén van." - írta.

Javítják

A problémával Csontos Ágneshez, az MVK Zrt. PR főmunkatársához fordultunk, aki elmondta: a villamosoknál fékezés és gyorsítás esetén történik homokszórás ( automatikusan illetve a járművezető is tudja szabályozni). Tátra villamosok esetében ez kvarchomok. Villamosoknál a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/h. Az MVK Zrt. burkolatseprő járművét javítják, amint az működőképes állapotban lesz, el fogják végezni a pályatakarítást.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában