Helyi közélet

2012.06.08. 13:56

Huszonöten esélyt kaptak Tokajban

Tokaj - Százhetvennégy millió forintos foglalkoztatási projekt Tokajban.

Tokaj - Százhetvennégy millió forintos foglalkoztatási projekt Tokajban.

Huszonöt tartós munkanélküli foglalkoztatását oldották meg Tokajban annak az esélyteremtő programnak a keretében, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. valósított meg. A 174 millió forintos, száz százalékos támogatottságú projekt keretében egy 322 négyzetméter alapterületű új épületet is építettek, amelynek ünnepélyes átadása pénteken történt meg Tokajban. A most átadott Foglalkoztató Ház a kosárfonó munkavállalók foglalkoztatási helyszíne lesz.

Új házban

A program tavaly júliusban indult, amikor a foglalkoztatottak napi 4 óra akkreditált betanított kosárfonó képzésben vettek részt a napi 4 óra foglalkoztatás mellett 8 hónapon keresztül. 2012 januárjában minden dolgozó sikeres vizsgával zárta a képzést, ezt követően a februártól indult az a hét hónapos munkavégzés, amely már a folyamatos és önfenntartó termelési tevékenységnek a piac igényeihez történő igazítását készíti elő.

A program keretében a munkavégzéshez a foglalkoztatottak részére biztosítja a munkabért, a munka- és védőruhát, munkavégzéshez szükséges eszközöket, a munkába járás költségének megtérítését és napi egyszeri meleg étkezést.

A projekt eredményeinek fenntarthatóságát munkaszervezési intézkedések, piackutatás, a megtermelt vesszőáruk felvevő piacának megteremtése (borászatok, ajándékboltok stb.) szolgálják. Mindehhez társul egy kampány is, amelynek az a célja, hogy létrehozzanak egy piacképes termékskálát.

ÉM-BG

Képalá: Az épület átadásán Fotó: Bánhegyi Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában