Helyi közélet

2012.06.10. 14:33

Bárdos Sarolta lett az év borásza Tokaj-Hegyalján

Tolcsva, 2012. június 10., vasárnap (MTI) - Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa és vezetője lett az év borásza a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken - tájékoztatta Marcinkó Ferenc, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke vasárnap az MTI-t.

Tolcsva, 2012. június 10., vasárnap (MTI) - Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa és vezetője lett az év borásza a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken - tájékoztatta Marcinkó Ferenc, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke vasárnap az MTI-t.Bárdos Sarolta a XVII. Tokaji Borvidéki Borverseny záró rendezvényén, szombatról vasárnapra virradóra kapta meg a rangos titulust. Marcinkó Ferenc elmondta: az egyes hegyközségek választmányának joga a jelöltállítás, ezt követően 88 szakember szavazata dönt arról, ki legyen az év borásza a történelmi borvidéken. 

Az év borászának egyebek mellett egy éven át kötelezően részt kell vennie a tokaji borbíráló bizottság munkájában. E testület feladata, hogy minősítse a bort, és döntését senkinek nincs joga felülbírálni. Ez, és a borminősítő intézet értékelése dönti el, hogy a bor forgalomba kerülhet, vagy sem. Az idén egy kis családi birtok, a Tokaj Nobilis tulajdonos-vezetője, Bárdos Sarolta kapta a címet, aki 1997-ben végezte el a Kertészeti Egyetemet, és aki korábban a Dégenfeld, majd pedig a Béres Szőlőbirtok főborásza volt. Mint elmondta: presztízst jelent a tokaji borvidéken az év borászának lenni, akit megválasztanak, az büszkén viseli a titulust, mert a szakmától kapta az elismerést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában