Helyi közélet

2012.06.14. 15:29

A szabadtéren még gyengébb

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az igazi strandszezon a szakértők szerint az iskolai szünet beköszöntével indul.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az igazi strandszezon a szakértők szerint az iskolai szünet beköszöntével indul.A szabadtéri strandszezon május közepétől vette kezdetét. Egy hónap elteltével arra voltunk kíváncsiak, a korábbi évekhez képest milyen eddig az idei szezon.

A megszokott mederben

A miskolctapolcai Barlangfürdőben az időjárás nem játszik akkora szerepet a látogatottságban, mint a szabadstrandok esetében. Amint megtudtuk, a korábbi évekhez hasonlóan alakult az elmúlt hetekben a látogatók száma, akik jó idő esetén – miután a fürdő esetében nem különül el élesen a kinti és a benti rész – a szabadtéri részeket is igénybe veszik a vendégek, ha zordabb az időjárás, akkor természetesen behúzódnak a fürdőzők a fedett helyekre. Azt azonban elmondták, az igazi ugrást a hét végétől számolják, hiszen most ér majd véget a tanítás az iskolákban és ez jelentős vendégszám-növekedéssel szokott járni.

A termálban igen, kint nem

A tiszaújvárosi fürdőben az elmúlt hetekben inkább a termálfürdőben regisztrálták a nagyobb forgalmat. Mint megtudtuk, az időjárás egyelőre nem kedvez annyira a strandolásnak, különösen az elmúlt héten volt ez érezhető a szabadstrand látogatottságán, de itt is a nyári szünetre várnak, hiszen akkor külön9ösen a hétvégeken jelentősen megnő a vendégforgalom.

Gyenge kezdet

– A mi létesítményünk ki van téve az időjárás kénye-kedvének – mondta Csatlós Csaba, a sárospataki Végardó Fürdő üzemeltetésvezetője. – Igazából a nyitás óta egy olyan nap sem volt, amit igazán melegnek lehetett volna nevezni, és miután nekünk nyáron nincs fedett medencénk, ezért ez nagyon meglátszik a látogatottságon. Bár az iskolai szünet megkezdése megugrasztja a forgalmat, az igazi áttörést a mi esetünkben a július hozhatja, mert a közeli Szlovákiában június végéig tart a tanítás, így az onnan jövő vendégforgalom csak azt követően fog belendülni. A mi esetünkben tehát alighanem ettől a hét végétől fog majd beindulni az a szezon, amit a strandüzemeltetők szeretnek látni.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában