Helyi közélet

2012.05.16. 11:13

Nem kell Debrecenbe menni

Sárospatak - A kérdés csak az, a sárospataki főiskolai kar melyik pólusközponthoz kapcsolódik majd.

Sárospatak - A kérdés csak az, a sárospataki főiskolai kar melyik pólusközponthoz kapcsolódik majd.A közelmúltban írtunk arról, a Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Kara előzetes tárgyalásokat folytat a debreceni református egyetemmel arról, hogy a sárospataki tanítóképzés egyházi fenntartásúvá váljon.

Dr. Hegedűs László, a sárospataki főiskolai kar dékánja most arról tájékoztatta lapunkat, hogy egyelőre nem folytatják tovább a tárgyalásokat.

– A felsőoktatás átszervezéséről szóló munkaanyagban Sárospatak önálló képzési központként jelenik meg – mondta dr. Hegedűs László. – Ez egyúttal azt is jelenti, hogy továbbra is állami fenntartású intézmény maradnánk, aminek nagyon örülünk. Az még nem dőlt el, hogy melyik pólusközponthoz tartoznánk. Az egyikben Debrecen, a másikban Eger lesz a pedagógusképzés központja, mi ezek közül tartozunk majd valamelyik város felsőoktatási intézményéhez.

A pataki főiskolai kar dékánja elmondta még, Sárospatakon a tanítóképzés mellett megmarad a csecsemőgondozói- és az óvodapedagógusi képzés és várhatóan a következő tanévtől beindul a borászati- és a borászati turizmushoz kapcsolódó képzésünk is.

– Számunkra két fontos feladat látszik a közeljövőben. Az egyik, hogy ezeknek a szakmai kihívásoknak minél magasabb szinten megfeleljünk, a másik pedig, hogy egy új típusú gazdálkodást honosítsunk meg. Ez utóbbi esetében még fokozottabban kell majd figyelnünk azokat a pályázati lehetőségeket, amelyeket a társintézmények összefogásával tudunk majd elnyerni – tette hozzá dr. Hegedűs László.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában