Helyi közélet

2012.04.12. 08:12

Pajtát építenek a Villa Scederkyn mellé

Tiszaújváros - Az iskolák és a múzeumok közötti kapcsolatot szeretnék még szorosabbá tenni a tiszaújvárosi projekttel.

Tiszaújváros - Az iskolák és a múzeumok közötti kapcsolatot szeretnék még szorosabbá tenni a tiszaújvárosi projekttel.

A város önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi ülésén többek között határozott a „Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése” című pályázat benyújtásáról. Sikeres elbírálás esetén bővülhetnének a Villa Scederkyn Tájházban megkezdett múzeumpedagógiai foglalkozások.

Mint a város internetes honlapján megjelent beszámolóban olvashattuk, a Derkovits Kulturális Központ tervei között szerepel több hagyományőrző program lebonyolítása a tiszaszederkényi tájházban, nagy hangsúlyt helyezve a város értékeire, a közösségépítésre, a lokálpatrióta szemlélet erősítésére. A múzeumok és iskolák partnersége keretében szeretnének múzeumi napot szervezni a negyedikes általános iskolásoknak. Az iskolabarát élményprogramok, múzeumok az informális tanulásért tevékenységek részeként pedig az óvodásokat várnák a tematikus foglalkozásokra.

Csűr a hagyományokért

A múzeumpedagógiai programokon résztvevők a jövőben – remélhetőleg – már egy csűrben ismerkedhetnek meg hagyományainkkal, néprajzi örökségeinkkel. Az elképzelések szerint egy 40-50 fő befogadására alkalmas pajtát szeretnének felépíteni a Villa Scederkyn Tájház udvarán. A csűr mellett kialakítandó régi típusú szabadtéri kerthelyiség – falócával, kemencével – nem csak közösségi rendezvények, hanem múzeumpedagógiai programok helyszíneként is működhetne majd.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában