Helyi közélet

2012.04.19. 10:42

Megkérdeztük: szenved-e pollenallergiában?

Miskolc - Tüsszögés, bevörösödött, könnyező, váladékozó szem - Olvasóinkat kérdeztük a pollenalergiáról.

Miskolc - Tüsszögés, bevörösödött, könnyező, váladékozó szem - Olvasóinkat kérdeztük a pollenalergiáról.Korábban volt pollenallergiám, de elmúlt – kezdte Kovácsné Feke Zita. – Van egy termék, természetes anyagokból, ezt – megelőzésképpen – szedem ilyenkor, és azóta nem jön elő.

Fülöpné Gyopár elmondta: neki nincs pollenallergiája, de a családban van, akinek igen. „Nem lehet mit tenni, ezzel együtt kell élni. Ilyenkor kezdődik a szénanátha, szemkönnyezés, gyógyszer nincs ellene” – sorolta.

Simonfalvi Laura már egy hónapja szenved az allergiától, ilyenkor fáj a torka, fáradékony, folyik az orra. „A pollenszezon kezdetén elkezdem szedni a gyógyszert, de így is augusztus végéig tart, mire elmúlik” – mondta.

Asszonyi Zsófia szerencsésebb, neki nincs ilyen allergiája, de ismerősei között van, akinek igen. Így tudja, nehéz időszak ez a pollenérzékenyeknek.

„A menyemnek és az unokámnak van pollenallergiája, ami ilyenkor már sajnos elkezdődik. Igyekeznek természetes gyógymódokkal kezelni, például párologtatás, gyakori hajmosás” – mondta Toronya Lászlóné.

„Nehéz időszak ez az allergiásoknak, folyik az orruk. Nekem szerencsére nem okoz gondot, de ismerősömnek igen, ő ilyenkor inkább ki sem megy az utcára” – tudtuk meg Árvai Árpádtól.

[poll id="146"]


Borsod-Abaúj-Zemplén - Tüsszögés, bevörösödött, könnyező, váladékozó szem: itt a pollenszezon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában