Helyi közélet

2012.04.20. 18:58

Elrajtolt a Mobil Weekend

Miskolc - A Mobil Weekend a vidéki egyetemistákat és informatikus fejlesztőket célozta a pénteken kezdődött versenyével.

Miskolc - A Mobil Weekend a vidéki egyetemistákat és informatikus fejlesztőket célozta a pénteken kezdődött versenyével.

A tavaszi Mobil Weekend három napos mobil fejlesztői versenyét az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem támogatja.

2012. április 20-22-én Miskolc a helyszín. A mobil fejlesztőknek tervezett hétvégén, a fejlesztői verseny mellett, workshopokon is gazdagíthatják tudásukat a résztvevők. A rendezvényre az ötletekkel lehetett nevezni és a feladat nem más mint három nem egészen teljes nap alatt az ötletből egy már értékelhető fejlesztést,programot elkészíteni. Nem titkolt cél hogy a fiatalok ötleteikkel megtalálják a megfelelő befektetőket-hiszen azt tudjuk hogy az informatika világában az ötlet néha milliárdokat is érhet.

Tajthy Krisztina az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter vezetője szerint, a verseny jó lehetőséget teremt arra, hogy az egyetemisták megmutassák, hogy sem kreativitásban, sem mobil fejlesztésben nincsenek lemaradásban a többi régióval szemben, mindemelett kiváló bemutatkozási lehetőséget nyújt a fiatal tehetségek számára.

Moldován Csaba a Mobil Weekend egyik főszervezőjeként úgy gondolja, hogy a vidéki egyetemeken rengeteg tehetséges fejlesztő tanul, de reményei szerint a rendezvényre még Budapestről is eljönnek majd a versenyezni vágyó fiatalok.

Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora elsőként állt a Mobil Weekend Miskolc mellé, biztosítva a rendezvény számára a Capmus területén a helyszínt, így Miskolci Egyetem Díszaulája lett az első vidéken megrendezett országos verseny otthona.

Itt láthatóak a karzatról a csapatok ahogy élőben dolgoznak a projekteken és vasárnap délutánra kiderül kik nyerik majd a díjakat- de az igazi dij meglehet majd igazán az hogy itt érik meg egy ötletcsíra,amiből később a második Facebook lesz.


Informáciok a versenyről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában