Helyi közélet

2012.04.25. 17:23

Arcok a megyéből: Varga Fanni - A győztes csapat boldog kapitánya

Miskolc - Fanni győzelemre vezette csapatát, de szerinte a siker a közös munkának köszönhető.

Miskolc - Fanni győzelemre vezette csapatát, de szerinte a siker a közös munkának köszönhető.

Varga Fanni, a Médiacápák csapat csapatvezetője olyan boldog volt a Lapot a diákoknak! (Ladik) médiavetélkedő megyei döntője után, hogy egy pár percig nem is tudtunk igazán beszélgetni. Csak mosolygott és mosolygott, látszott rajta, hogy élete egyik legizgalmasabb perceit éli át. Csapata ugyanis szinte minden feladatban a legtöbb pontot érte el, így ők képviselik a megyét a verseny országos döntőjében. Fanni a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola nyolcadikos tanulója, és azt mondja, egyáltalán nem véletlen, hogy ők nyerték a versenyt. Ugyanis nagyon sokat tanultak és gyakoroltak a döntőre.

– Amikor Erzsike néni, az osztályfőnökünk megkérdezte tőlünk, hogy akarunk-e indulni a Ladik versenyen, akkor azt mondtuk, hogy persze, hogy akarunk – meséli a csapatkapitány. – Legfőképp azért vállalkoztunk erre a feladatra, mert szeretünk fogalmazni, mindannyiunkat érdekel az újságírás, és ha beszélni kell, akkor sem jövünk zavarba.

Röpi és újságírás

Fanni elmeséli, hogy mielőtt nem kezdett röplabdázni, az volt a legfőbb vágya, hogy újságíró lehessen. Úgy gondolja, az újságíró sokfelé utazhat, sok érdekes emberrel találkozhat, de nem csak híresekkel, hanem olyanokkal is, akiknek különleges stílusuk, vagy különleges gondolatuk van. A sport azonban most mindennél fontosabb számára. Már óvodáskora óra judozik, két éve pedig röplabdázni jár, ami most az első helyre lépett az életében, de persze nem lett hűtlen az újságíráshoz sem.

Elosztották a munkát

Megtudjuk tőle azt is, hogy a csapat minden tagja élvezte az előzetes írásbeli fordulókat is. Egymás között elosztották a feladatokat, de ha valaki megakadt valamiben, annak közösen segítettek. Ez azért sem okozott nehézséget számukra, mert nem csak csapattársak, de jó barátnők is. Fanni hozzáteszi: nagyon hálásak Erzsike néninek, aki rengeteget segített a felkészülésben, és mindannyian reménykednek abban, hogy az országos versenyen sok izgalmas feladat vár majd rájuk júniusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában