Helyi közélet

2012.04.22. 21:37

A 2-es körzetben a Fidesz-KDNP nyert

Miskolc - Takács Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a 2-es választókörzetben vasárnap megtartott időközi választást.

Miskolc - Takács Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a 2-es választókörzetben vasárnap megtartott időközi választást.Egyelőre a nem hivatalos, csupán előzetes adatok alapján Martin-kertváros és Szirma új önkormányzati képviselője Takács Gábor lett. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a terület korábbi, ugyancsak Fidesz-KDNP-s képviselője, Giákné Bobály Judit a közelmúltban elhunyt. A körzetben, a megválasztott képviselőn kívül, négy jelölt indult: Ruskó Zoltán (MSZP), Emődi Zoltán (LMP), Körmöci Attila (Jobbik), Csanálossi Béla (Jesz).

Takács Gábor lapunknak elmondta: természetesen örül az eredménynek, bízott benne, hogy sikerülni fog. Szoros végeredmény született - tette hozzá - az MSZP jelöltjét ugyanis csak néhány szavazattal előzte meg. "Ruskó Zoltán éppen most hívott, és gratulált az eredményhez, valamint felajánlotta támogatását a munkámhoz, én pedig számítok a segítségére" - tudtuk meg az újonann megválasztott képviselőtől.

"A mai nap az ünneplésé, hétfőtől pedig kezdődik a munka, annak a programnak a megvalósítása, amit ígértem a kampányban. Pártállástól függetlenül szeretném képviselni a körzetem, számítva az önkormányzat és a frakcióm támogatására is" - mondta.Takács Gábor köszönetet mondott Kriza Ákos polgármesternek és Csöbör Katalin országgyűlési képviselőnek, támogatásukért. "Győzelmemet Giákné Bobály Judit emlékére szeretném felajánlani" - fogalmazott.

A választási iroda munkatársa, Bodnár Tibor tájékoztatta lapunkat arról, hogy a választással kapcsolatban rendkívüli esemény nem történt, és választási kifogás sem érkezett hozzájuk. Adatokat is mondott, hangsúlyozva, ezek tájékoztató jellegűek: 2685-en mentek el szavazni, ebből 25 volt érvénytelen szavazat. Csanálossi Béla 99, Emődi Zoltán 62, Körmöci Attila 415, Ruskó Zoltán 1029, Takács Gábor 1055 szavazatot kapott. ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában