Helyi közélet

2012.03.28. 15:01

Miskolci kerékpárút: bringás civilek protestáltak

Miskolc - Miskolci kerékpárosok hívták fel a figyelmet szerdán délelőtt az épülő miskolci kerékpárút visszásságaira.

Miskolc - Miskolci kerékpárosok hívták fel a figyelmet szerdán délelőtt az épülő miskolci kerékpárút visszásságaira.

- A tűzoltóságtól végig a Vologda északi részére tervezték azt, hogy ott lesz a kerékpárút, ám ez úgy fest romba dőlt. - mondta a Győri kapui rögtönzött sajtótájékoztatón Smid Attila, aki hangsúlyozta, hogy semmiféle szervezetnek, vagy klubnak nem tagja, "csak" mint egyszerű kerékpáros protestál. - Elkezdték ugyanis a bringaút kiépítését a Vologda déli oldalán, amit nem értek, hiszen sok buktató van és lesz benne. Útkereszteződések, forgalomirányító lámpák, padkák. Arról nem is szólva, hogy így mennyivel kerül majd többe a beruházás... Sőt, hallani arról is, hogy a Kőporos utcára úgy tudunk majd rákanyarodni, hogy előtte az OMV benzinkutat érintve a bérházak közé kerülnénk, s csak utána érnénk a Kőporosra. Ezt is ésszerűtlennek tartom, hiszen a tehermentesítőről át lehetne jönni.

Nem mindegy

Kovács Nándor, aki ugyancsak miskolci kerékpáros civilként fejtette ki a véleményét elmondta, hogy amit ma Miskolcon kerékpárútnak hívnak, sajnos nem az...

- Eljöttem a most épülő utat megnézni, végigkerekeztem rajta, így kijelenthetem, hogy ez eddig inkább egy szlalompálya, mintsem biztonságos bringaút - jelentette ki Kovács Nándor. - Nem értem, hogy ha valaki tervez egy ilyen utat, akkor miért nem kérdezi meg a kerékpárosokat? A kerékpárútra nekem személy szerint is nagy szükségem lenne, ugyanis a belvárosból Diósgyőrbe minden nap kerékpárral járok dolgozni. Nem mindegy viszont, hogy 7 kilométert, vagy 8 és felet kell tekernem otthonról a munkahelyemre.

ÉM-JLI

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában