Helyi közélet

2012.03.16. 15:10

Mától: Főzdefeszt Miskolcon

Miskolc -Nyolc sörfőzde huszonnégy különlegessége mutatkozik be a Főzdefeszten.

Miskolc -Nyolc sörfőzde huszonnégy különlegessége mutatkozik be a Főzdefeszten.A Főzdefeszt idén sem hagyja kézműves sör nélkül a sörivó népet. Óriási az érdeklődés a magyar kézműves sör iránt, ezért az idei fesztiválsorozat első eseményét ma és holnap Miskolcon tartják meg, a Szinvateraszon, a Kortyolda mellett, ahol 8 magyar kézműves sörfőzde mutatja be 24 sörkülönlegességét, köztük két olyan sörrel, amit még soha sehol nem ihatott a közönség. Rossz idő esetén a fesztivált a Széchenyi utca 36-ban lévő Főzdefeszt ideiglenes sörkóstoló helyiségébe (volt papírírószer boltban) tartják meg. 

A Széchenyi utcán a Főzdefeszt ideje alatt a Magyar Portékák Vására lesz. Kié a legjobb sör? A miskolci Főzdefesztjének apropóját adta a március 13- án, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete által nyolcadszorra megrendezett Miskolci Nemzetközi SörversenyMagyarország egyetlen igazi sörversenye adta, melyen a magyar főzdék mellett hagyományosan a környékbeli országok sörfőzdéi is részt vesznek. A versenyre összesen 27 sörfőzde nevezett be 66 féle sörrel. A sörverseny eredményét ma a miskolci Főzdefeszt nyitóakkordjaként megtartott eredményhirdetés során jelentjük be a sajtónak és a nagyközönségnek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában