Helyi közélet

2012.03.01. 21:00

Kik írták alá a beadványt?

Miskolc - A városháza közleményben hozta nyilvánosságra: a jegyző feljelentést tett magánokirathamisítás gyanújával.

Miskolc - A városháza közleményben hozta nyilvánosságra: a jegyző feljelentést tett magánokirathamisítás gyanújával.

Magánokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanújával dr. Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, tájékoztatta lapunkat Dobos Tímea, a miskolci városháza szóvivője.

Alakilag hamis sürgősségi indítványt adott be a 2012. február 23-án tartandó közgyűlésre a Magyar Szocialista Párt Miskolci frakciója nevében Varga Gergő képviselő. A sürgősségi indítvány első oldalát – az összeállítóként feltüntetett – Földesi Norbert képviselő nem írta alá. Az indítvány utolsó oldalán Bartha György, Bazin Géza, Földesi Norbert, dr. Mokrai Mihály, dr. Simon Gábor, dr. Tompa Sándor és Varga Gergő szocialista képviselők aláírása szerepel, az aláírások azonban az igazságügyi szakértő véleménye szerint nagy valószínűséggel »számítógépes utómunka« eredményei. A sürgősségi indítvány így alakilag hamis. Az ügyben a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága megkezdte a nyomozást”, áll a közleményben.

Az ügy előzménye, hogy a februári közgyűlésre a miskolci közgyűlés MSZP-frakciója sürgősségi indítványt kívánt előterjeszteni a Miskolc Holdingot érintő témában. Az indítvány napirendre tűzéséről szóló szavazás előtt azonban dr. Csiszár Miklós, a város jegyzője „törvényességi aggályokat” fogalmazott meg. Szerinte az szervezeti és működési szabályzat értelmében egy sürgősségi indítvány benyújtásához hat hiteles aláírás szükséges, a városháza által beszerzett szakértői vélemény alapján azonban az MSZP által beadott indítványon szereplő aláírások bélyegzővel is születhettek, de a szakértő azt valószínűsíti, hogy az aláírások „számítógépes utómunka” eredményei. A jogi bizottság ezért úgy döntött, hogy az indítvány törvényességi szempontból nem alkalmas arra, hogy a közgyűlés elé kerüljön. Dr. Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője már akkor bejelentette, hogy az ügynek büntetőjogi következménye lehet.

Varga Gergő, az indítványt az MSZP-frakció nevében benyújtó képviselő nem kívánta kommentálnia feljelentéssel kapcsolatos közleményt.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, hogy valóban megérkezett a feljelentés a főkapitányságra, és megkezdődött a nyomozás.


Az MSZP-frakció válaszközleményt adott ki

Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője lapunkhoz eljuttatott válaszközleménye szerint „a Miskolc Holdingban kiosztogatott jutalmak kivizsgálását indítványozó előterjesztésünk aláírói, az MSZP-frakció hat tagja és a magam nevében ezúton kijelentem, hogy a dokumentumon szereplő aláírások a sajátjaink. Bűncselekményről tehát szó sincs, hiszen ki az a hülye, aki a saját aláírását meghamisítja?”, áll a közleményben, amely szerint a „pitiáner figyelemelterelést azért gerjesztette a jegyzővel összejátszó Fidesz, hogy ne kelljen számot adniuk a milliós jutalmak kifizetéséről”.

Az MSZP-frakció reményét fejezte ki, hogy a bűncselekmény hiányát minél hamarabb megállapítja majd a rendőrség, s ennek megfelelően zárja le a nyomozást, és így „minden akadály elhárul az elől, hogy a városvezetés számára oly kínos javaslatunk végre napirendre kerüljön. A Fidesz tehát ne reménykedjen, így sem úszhatja meg a felelősségre vonást, ragaszkodunk hozzá, hogy a következő önkormányzati közgyűlésen számot adjanak arról, miként fordulhatott elő a Miskolc Holdingban elkövetett botrányos jutalomosztogatás”, fejeződik be a közlemény.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában