Helyi közélet

2012.03.09. 14:37

Diósgyőri szurkolók Kecskeméten

Kecskemét - Még nem engedik haza a kórházból a múlt vasárnap megsérült Diósgyőr-drukkert.

Kecskemét - Még nem engedik haza a kórházból a múlt vasárnap megsérült Diósgyőr-drukkert.

A múlt vasárnap balesetet szenvedett DVTK-szurkoló már jobban van, de még megfigyelés alatt tartják, egyelőre nem jöhet ki a kórházból, tájékoztatta lapunkat Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun Megyei Kórház szóvivője. Mint ahogy arról korábban lapunkban mi is beszámoltunk, a Kecskemét-Diósgyőr mérkőzésen leesett a lelátóról egy diósgyőri szurkoló. A rendőrségtől származó elsődleges információk szerint gerincsérülést szenvedett, azonban mint Horváth Attilánétól megtudtuk, a fiatalember gerince nem tört el, a mentők koponyasérüléssel szállították kórházba. Az állapota szépen javul, de a kontrollvizsgálatok után orvosai még korainak tartották elbocsátását.

Két másik Diósgyőr-drukker is bajba került a hét végén: ők egymással vesztek össze a vendégszektorban, ahonnan a rendőrök emelték ki őket, ám miután kikísérték őket a stadion elé, a vita újra fellángolt közöttük, míg végül az egyik férfi megütötte szurkolótársát. A rendőrség garázdaság vétségének megalapozott gyanújával mindkettejüket bűnügyi őrizetbe helyezte, és gyorsított eljárásban, bírság elé állítás során vonta őket felelősségre a bíróság.

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője arról tájékoztatta lapukat, hogy ügyükben kedden született ítélet. Egyikőjük megrovásban részesült, míg ellenfelét két év próbára bocsátotta a bíróság. Az ítéletet mindketten elfogadták, így az jogerőre emelkedett.

ÉM-SZP


Az MLSZ elnökségének a legutóbbi ülésén a testület jóváhagyta a Stadion Biztonsági Projekt megvalósításához szükséges, a sportszervezetek számára kiírandó feltételrendszert.

Kecskemét - A korábbi hírekkel ellentétben nem szenvedett gerinctörést és maradandó károsodása sem lesz annak a DVTK szurkolónak, aki vasárnap zuhant le a kecskeméti stadion vendégszektorából.

Kecskemét - Egy diósgyőri szurkoló súlyosan megsérült, amikor vasárnap hanyatt esett a magasból a kecskeméti stadionban.

Kecskemét - Egymással veszett, majd verekedett össze két diósgyőri szurkoló vasárnap, a Kecskemét-Diósgyőr mérkőzésen, a kecskeméti stadion előtt.

Ahogy a vasárnapi KTE - DVTK élő közvetítésünkben beszámoltunk: A mérkőzés 15 percében vendégszurkoló leesett a nézőtérről, átzuhant a vendégszektor korlátján, a mentők kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában