Helyi közélet

2012.03.06. 09:33

A miskolci "hajós" programmal minden rendben volt?

Miskolc - Fogalmazászavaros gazdasági program vs. alakilag hamis sürgősségi indítvány.

Miskolc - Fogalmazászavaros gazdasági program vs. alakilag hamis sürgősségi indítvány.Magánokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanújával dr. Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a múlt héten. "Alakilag hamis sürgősségi indítványt adott be a 2012. február 23-án tartandó közgyűlésre a Magyar Szocialista Párt" - áll a jegyző indoklásában. Az ügy Észak-Agora levelezőfórumunkon is vitát váltott ki. Gáti Attila levelezőnk például a múlt évben elfogadott miskolci gazdasági programmal kapcsolatos eljárást kifogásolta, ezt állította szembe a jegyző által aggályosnak tartott szocialista sürgősségi indítvánnyal.

Mint ismert: a város gazdasági programját tavaly márciusban tárgyalta a közgyűlés. Már ekkor több ellenzéki képviselő is jelezte, hogy az előterjesztés tele van fogalmazási- és helyesírási hibákkal. A testület azonban változtatás nélkül elfogadta és a város honlapján is fent volt egy darabig. Majd az országos média ízekre szedte az írásban található bakikat, többek közt a következő részt: "A hajóút folyamatos üzemeltetésének megoldása további járulékos előnyöket jelent társadalmi szinten...". Azaz, a gazdasági program része volt a város vízi közlekedésének fejlesztése. Persze a programot később javították, legalábbis a helyesírási- és fogalmazási hibákat. A hajózási rész maradt...

Megfelelő volt

Gáti Attilának tehát ez az eset jutott eszébe a mostani jegyzői feljelentés kapcsán: "Én igen nagy érdeklődéssel olvasnám jegyző úr véleményét a múlt év tavaszi eseményekről, nevezetesen amikor egy fogalmazászavaros gazdasági programot megszavazott a közgyűlés, majd még a városi weblapról is leszedték, és egy idő után egy módosított változat került a helyére. Azóta sem találom azt a közgyűlési előterjesztést, amelyikben megszavazták a módosításokat. Ez így jogilag teljesen rendjén van? Megszavaznak valamit, és azt egyesek utólag átfogalmazhatják? Melyik az a kör, amelyik ilyen felhatalmazással bír? Vagy bárki átírhatja?"

Kérdéseit továbbítottuk a jegyzőnek, akitől a következő válaszlevél érkezett: "Az Önkormányzat 2011-2014 között érvényes gazdasági programját Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. március 10-én hozott II-24/22.308/2011. sz. határozattal elfogadta. A Közgyűlés 2011. május 12-én hozott IV-119/22.308-2/2011. sz. határozattal hozzájárult a gazdasági program - tartalmi részt nem érintő - stilisztikai javítások átvezetését követő közzétételéhez. Tekintettel arra, hogy a Közgyűlés mindkét esetben határozattal döntött, a gazdasági program elfogadása, majd stilisztikai szempontból történő javítása a hatályos jogszabályoknak megfelelően történt."

ÉM-NSZR


Miskolc - A város gazdasági programját jelenleg javítják: nem tartalmilag, helyesírásilag.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában