Helyi közélet

2012.03.13. 15:44

3:2 az influenza B javára

Borsod-Abaúj-Zemplén - Nem sokat változott az influenzahelyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy hét alatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Nem sokat változott az influenzahelyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy hét alatt.

Megyénkben valamicskével kevesebben fordultak orvoshoz a 10. naptári héten, mint az előzőben, s az influenzaszerű megbetegedések száma (hozzávetőleg 2050) is alig változott (1,45 százalékkal csökkent). A klinikai adatok alapján az „influenza-aktivitás” továbbra is mérsékeltnek minősíthető, 100 ezer lakosra kevesebb mint 290 megbetegedés jut, derül ki a Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének legfrissebb tájékoztatójából. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról ezen a héten sem érkezett jelentés a Kistérségi Népegészségügyi Intézetekhez.

A legtöbb megbetegedést, akárcsak egy héttelmkorábban, a Miskolci Kistérségi Népegészségügyi Intézet, valamint a Tiszaújvárosi, Mezőcsáti, Mezőkövesdi Kistérségi Népegészségügyi Intézetilletékességi területéről jelentették. A megbetegedések 41 százaléka a 14 év alattiak körében fordult elő.

Az év 10. hetéig a beküldött vizsgálati anyagokból 5 betegnél igazoltak influenza vírust: 2-nél az influenza A (H3N2), 3-nál az influenza B kórokozót sikerült kimutatni.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában