Helyi közélet

2012.02.27. 13:15

Kutyavilág Sárospatakon

Sárospatak - A polgármesteri hivatal bünteti a város területén szabadon kószáló ebek gazdáit.

Sárospatak - A polgármesteri hivatal bünteti a város területén szabadon kószáló ebek gazdáit.

Miután rohamosan közeleg a kutyák tüzelési időszaka, a sárospataki önkormányzat megpróbál felkészülni arra, hogy a házaknál tartott kutyákra jobban odafigyeljenek a gazdáik.

Ellenőriznek

– Valóban, a szabadon kóborló ebek gazdáit, ha be tudjuk azonosítani, a törvényi előírásoknak megfelelően pénzbírsággal sújthatjuk és sújtani is fogjuk – mondta az Észak-Magyarországnak Aros János, Sárospatak polgármestere. – Ugyancsak ellenőrizni fogjuk az oltási könyveket és a hiányzó kötelező oltások elmaradása miatt is büntetni fogunk. Az állattartóknak ugyanis kötelességük arról gondoskodni, hogy a kutyáik ne zavarjanak másokat.

Kíváncsiak voltunk arra, vajon Sárospatakon fontolják-e annak az egri döntésnek a bevezetését, amely engedélyt ad bizonyos esetekben a kóbor kutyák kilövésére.

– Nálunk szerencsére ezen a területen sokkal kedvezőbb a helyzet – felelte Sárospatak polgármestere. – A városban működő kutyamentő alapítvány a Mandulás-hegyen működtet egy kutyamenhelyet, ahová rendszeresen beszállítják a kóbor kutyákat a környékről, ahol az állatok megfelelő ellátást és szükség esetén orvosi kezelést is kapnak, valamint arról is gondoskodnak, hogy új gazdákhoz csak ivartalanított kutyák kerüljenek.

Szerettünk volna fényképet készíteni a Mandulás-hegyi kutyaotthonról, de az alapítvány jelen lévő képviselője ezt megtiltotta.

ÉM-BG

 Az egri eset

Az egri döntés ellen – amely meghatározott esetekben engedélyt adott a mezőőröknek a kóbor állatok kilövésére – a múlt héten aláírásgyűjtés indult. Az ügy azóta okafogyottá vált, ugyanis a kilövési engedély február 26-án, vasárnap lejárt. Az egri mezőőrök február 24-ig egyetlen kutyát sem lőttek ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában