Helyi közélet

2012.02.29. 10:47

A szociális tüzelő sincs ingyen

Hernádvécse - Az önkormányzatnak sokba kerülne a szociális tűzifa, ezért kéri a rászorulók hozzájárulását.

Hernádvécse - Az önkormányzatnak sokba kerülne a szociális tűzifa, ezért kéri a rászorulók hozzájárulását.

Fizetni kell a szociális tűzifáért Hernádvécsén, keresett meg a problémával egyik olvasónk. Mint mondta, felhívta a Belügyminisztériumot, és ott azt a tájékoztatást kapta, hogy az önkormányzat csak minimális összeget kérhet el a szállítási költségekért. Hernádvécsén azonban 4500 forintot kell fizetni a tüzelőért, akinek jár lakásfenntartási támogatás, annak abból vonják le az összeget.

Nyilatkozatban vállalták

Megkerestük a település polgármesterét, Kovácsné Orosz Zsuzsát, aki lapunknak elmondta: a pályázaton nyert pénzhez az önkormányzatnak még jócskán hozzá kellene tennie, több ok miatt is. Az egyik, hogy a minisztérium 12 ezer forintot biztosított köbmétereként a fára, az Északerő azonban 17 ezer 780 forintért adja azt. A másik, hogy az erdészet nem tud méteres fát biztosítani, csak 2,5 méteres rönköket, melyeket fel kell daraboltatni, a településre szállítani, ott kisebb darabokra fűrészelni, majd ismét elszállítani a házakhoz. Ez olyan pluszköltséget róna a falura, hogy azt az önkormányzat nem tudná vállalni. A polgármester elmondta azt is: minden rászorulóval nyilatkozatot írattak alá, melyben vállalják, hogy 4500 forintért igényli a 10 mázsa tűzifát. Hozzátette: ez egyébként teljes árban több mint 20 ezer forint lenne.

Azt is megtudtuk, az akció előtt tanácskozást tartottak a faluban. Az volt a kérdés, hogy visszaküldjék-e a minisztériumnak a nyert pénzt, vagy az emberek vállalják a 4500 forintos hozzájárulást. Legtöbben az utóbbit javasolták.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában