Helyi közélet

2012.01.13. 14:11

Váratlanul zárt be az edelényi ruhagyár

Edelény - A volt dolgozók a decemberi fizetésüket és a papírjaikat várják.

Edelény - A volt dolgozók a decemberi fizetésüket és a papírjaikat várják.Nem kapták meg decemberi fizetésüket az Edelény Konfekcióipari Kft. dolgozói, mert adótartozásai miatt bezárt a ruhagyár, tájékoztatta az Észak-Magyarországot az egyik kétségbeesett edelényi olvasó. A város legnagyobb foglalkoztatójának számított az Edelény Konfekcióipari Kft, és az év végén még szó sem esett ilyesmiről, a dolgozók félkész munkákat hagytak a varrógépek alatt, írja olvasónk, aki maga is érintett, az utcára került dolgozók között van. Mint írta: 40-50 fős csoportokban hívták be az embereket január harmadikán „megbeszélése”, és elmondták nekik, hogy a cég nagy adótartozása miatt be kell zárni a varrodát, ami nem fog tudni munkát biztosítani számukra, majd aláíratták velük, hogy közös megegyezéssel távoznak a cégtől.

Őrjítő bizonytalanság

Azt az ígéretet kapták, hogy ha aláírják a papírokat, akkor normális időben megkapják a decemberi fizetésüket, és nem kell a jussukra addig várniuk, míg a céget felszámolják. Állítólag azt is megígérték nekik, hogy a papírjaikat postán a következő hét végéig kézhez kapják, de eddig sem az újra elhelyezkedéshez szükséges dokumentumok, sem a decemberi fizetésük nem érkezett meg, egyedül olyan okmányokat kaptak, amelyekkel a munkaügyi központnál jelentkezhettek. Amikor pedig a dolgozók egy kisebb csoportja gyülekezni kezdett a gyár előtt, azt a választ kapták, hogy már készülnek a papírjaik. „Az elkeseredett dolgozók már azon gondolkodnak, hogy jogi útra viszik a dolgot, mert a bizonytalanság őrjítő, a számlákat pedig fizetni kell, de így semerre sem tud lépni senki sem, még ha találna is új munkát”, írja olvasónk.

Természetesen kerestük a Konfekcióipari Kft. illetékeseit, de a cég telefonján senki sem jelentkezett.

Molnár Oszkár, Edelény polgármesetere is a cég volt dolgozóitól értesült arról, hogy a ruhagyár bezárt, de hogy felszámolták, csődöt jelentett, vagy mi történt vele, ő sem tudta megmondani. Értesülései egybecsengenek a mi információnkkal, tehát hogy a decemberi fizetésüket és az újra-elhelyezkedéshez szükséges papírokat az alkalmazottak még nem kapták meg. Az ügyre még visszatérünk.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában