Helyi közélet

2012.01.18. 19:48

Újra szabad az „avasi bombagyártó”

Miskolc - December végén szabadlábra helyezték az „avasi bombagyártót”.

Miskolc - December végén szabadlábra helyezték az „avasi bombagyártót”. Mint ahogy arról  már beszámoltunk, október közepén a Terrorelhárítási Központ kommandósai csaptak le egy Klapka utcai lakásban szódásszifonból és mobiltelefonból robbanóeszközt eszkábáló férfira, akit – miután meghallgattak a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai – el is engedtek. Sem őrizetbe vételét, sem előzetes letartóztatásba helyezését nem látták indolkoltnak. Erre a férfi két héttel később adott okot, amikor – a megalapozott gyanú szerint – egy éjszaka húsz személyautót rongált meg, melyekre fekete alkoholos filctollal méretes Dávid-csillagokat vésett. Ekkor a Miskolci Rendőrkapitányságon indult ellene eljárás rongálás megalapozott gyanújával, és a rendőrség őrizetbe vette, majd a bíróság – a bűnismétlés lehetősége miatt – elrendelte előzetes letartóztatását.

Ezt követően a férfival szemben folyó eljárásokat az NNI-nél egyesítették, a férfi pedig szabadlábra került, mert mint ahogy arról Bartha László alezredes, az Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője munkatársunkat tájékoztatta, „az ügyészség nem látta indokoltnak a kényszerintézkedés fenntartását”. Az ügyében az eljárás jelenleg szakérők bevonásával továbbra is zajlik, tette hozzá a szóvivő.

ÉM-SZP

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában