Helyi közélet

2012.01.27. 17:00

Új fenntartó, új igazgatók?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az országban 200, a megyében 7 iskolaigazgatónak mondanak fel március végéig.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az országban 200, a megyében 7 iskolaigazgatónak mondanak fel március végéig.

Március végén felmondanak azoknak az iskolaigazgatóknak, akik a megyei önkormányzatoktól az államhoz átkerülő középiskolákat vezetik. Helyükre szűk határidővel új pályázatot írnak ki, amelyen a mostani vezetők is indulhatnak. Úgy tudni, országszerte több mint 200 iskolaigazgató kapja meg felmondását. Az iskolaigazgatói pályázatokat a kormányhivatalok bírálják majd el.

Várható volt

Megyénkben 7 iskolavezetőt érint a felmondás, tudtuk meg Bodolay Zoltántól, a Pedagógusok Szakszervezete megyei elnökétől. A megyei önkormányzat által fenntartott 27 oktatási-szociális-gyermekvédelmi intézményt ugyanis a nyáron integrálták, és összesen 7 lett belőlük. Bodolay Zoltán nem gondol arra, hogy a megyében politikai tisztogatás folyna (mint az az országos sajtóban megjelent), mivel az intézmények jelenlegi vezetőit az integrálás után, tehát 2011 júliusában nevezték ki. Az érdekvédő aggálya inkább az, hogy nem tesz jót az intézmények szakmai munkájának a gyakori vezetőváltás, és az sem szerencsés, hogy az integrálás után egy-egy vezetőhöz 3-4 intézmény is tartozik.

Szendrey Zoltán, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete regionális ügyvivője szerint várható volt, hogy felmondanak a jelenlegi igazgatóknak, hiszen mint mondta, ha más a fenntartó, akkor az ő joga a vezetők kinevezése. Hozzátette: korábban az önkormányzati kinevezések idején is mindig ott volt a politikai akarat. Őt is inkább az „irracionális” intézmény-összevonások aggasztják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában