Helyi közélet

2012.01.12. 20:03

Tíz évet is kaphat a sikkasztó

Miskolc - Thaiföldről hamar hazahozták, a pénzről nem beszél, az előzetesből két éve nem szabadult.

Miskolc - Thaiföldről hamar hazahozták, a pénzről nem beszél, az előzetesből két éve nem szabadult.Különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással vádolta meg a közelmúltban a B.-A.-Z. megyei főügyészség azt a férfit, aki diszpécserként dolgozott egy pénzszállító cég miskolci telephelyén, de 2009 szeptemberében 560 millió forint értékben károsította meg munkaadóját, tájékoztatta a sajtót dr. Borsodi György főügyész-helyettes.

A férfi trükkje az volt, hogy miután kiiktatta a kamerákat és a pénzes ládákból kiemelte a pénzt, helyettük térköveket rakott, majd szabályosan lezárta a ládákat. A pénz hiányára emiatt csak két nap múlva derült fény, amikor Budapesten kinyitották a kazettákat – a férfi addigra azonban már jómódú külföldi turistát játszott Thaiföldön. Bár Magyarország és Thaiföld között nincs nemzetközi kiadatási egyezmény, a pénzszállító cég – távol-keleti érdekeltségei révén – elérte, hogy a férfit a kambodzsai-thaiföldi határon őrizetbe vegyék és kiadják hazánknak. A diszpécser decemberben már itthon is volt, azóta – két éve – előzetes letartóztatásban van, de a pénz rejtekhelyéről eleddig semmit sem árult el.

A férfi a sikkasztásért öt és tíz év közötti börtönbüntetést kaphat.

ÉM-SZP

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában