Helyi közélet

2012.01.13. 16:24

Sokfelől érkezett sok segítség

Miskolc - A tragikus tűzesetet elszenvedett család esélyt kapott, hogy újraépíthesse otthonát.

Miskolc - A tragikus tűzesetet elszenvedett család esélyt kapott, hogy újraépíthesse otthonát.

Az Első utcai, második emeleti kétszobás lakásban már ott voltak azok a bútorok, amelyeket a hivatal és a Miskolci Családsegítő Szolgálat bútorprogramja keretében ajánlottak fel, de többre is van ígéret, sőt, már közvetlenül eljövetelünk után megérkeztek az ágyak is.

Orosz József és párja, Iván Karolina - a kulcson túl - átvette azt a 110 ezer forintot is, amely a hivatal dolgozói körében folytatott gyűjtési akció során jött össze, méghozzá egyetlen nap alatt. A legkisebb felajánlott összeg 500 forint volt.

Pfliegler Péter alpolgármester azt kívánta a családnak, hogy képesek legyenek talpra állni. Megköszönte továbbá a sajtóban megjelent korrekt, ugyanakkor szívekre is ható tudósításokat, amelyek eredményeképp létrejött a sok embert megmozgató, minden szempontból példás összefogás.

Ennek eredményeképp kínálta fel egy építési vállalkozó, hogy segít a ház újraépítésének terveztetésében és kivitelezésében, sőt az építőanyag-vásárlásban is, amibe a családfő belgiumi munkáltatója is besegít. Egy pesti alapítványtól műszaki cikkeket kaptak.

Átnézték, elszállították

József és Karolina elszállították a szerkesztőségünkben összegyűlt adományokat: ruhaneműt, lábbeliket, törülközőket, pipereholmikat, pohárkészleteket, játékokat, mesekönyveket. átválogatták a holmikat, amit nem tudnak használni, illetve amiből fölösleg mutatkozik, azt a Családsegítő Szolgálaton keresztül juttatják el más rászorulókhoz.

József és Karolina ezúton is szeretne köszönetet mondani az együttérzésért és a segítségért.

ÉM-SzK


A friss lista

A tűzkárt szenvedett családnak már csak a következőkre lenne szükségük: evőeszközök, tányérok, konyhai edények, eszközök, konyhaasztal, székek, törlők.  

Ilyen jellegű felajánlásaikkal kérjük, most már közvetlenül a családot keressék: 70-209-10-70!


A Városháza bútorakciója

„Van, akinek felesleg, van, akinek érték" elnevezéssel indított programot 2011. áprilisában a Miskolci Polgármesteri Hivatal és a Miskolci Családsegítő Szolgálat. Eddig 30 alkalommal sikerült rászorult családoknak segíteni, most Orosz Józseféknek kérnek bútorokat, műszaki cikkeket.  

A gyűjtést Takács Gábor a Polgármesteri Hivatal társadalmi felzárkózásért felelős referense koordinálja. A felajánlásokról lehetőség szerint fényképet is várnak a [email protected] címre, illetve hívható a 70/450-9728-as telefonszám.


Miskolc - A tüzes tragédiát elszenvedett miskolci család már saját bérleményében töltheti a hét végét.

Miskolc - A tűzben megsérült középső leánykát, Bettinát hazabocsátották a kórházból, s az otthontalanná vált miskolci család számára átmeneti segítségként bérlakást utalt ki az önkormányzat. Az Első utcai lakás kulcsán túl a hivatal dolgozói által összegyűjtött pénzadományt is átnyújtják pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában