Helyi közélet

2012.01.31. 14:57

Robiék a rosszat feledve készülnek az idei bajnokságra

Miskolc - A zempléni ralipilótáról és sárga OPC Astrájáról az elmúlt időszakban kevesebbet lehetett hallani. Nem véletlenül, hiszen Kurtos Róberték a tavalyi Eger rali óta "visszavonultak". Szerencsére csak időlegesen és a tervek szerint az idén újra támadnak!

Miskolc - A zempléni ralipilótáról és sárga OPC Astrájáról az elmúlt időszakban kevesebbet lehetett hallani. Nem véletlenül, hiszen Kurtos Róberték a tavalyi Eger rali óta "visszavonultak". Szerencsére csak időlegesen és a tervek szerint az idén újra támadnak!

ÉM: Mostanában talán kevesebbet hallani rólatok, mint korábban. Mi a helyzet veletek?

Kurtos Róbert: Köszönöm a kérdést. A tavalyi év sajnos valóban kevesebb sikert hozott számunkra mint vártuk. Az Eger rallyn való bukás sajnos rányomta a bélyegét az egész évre, elég tetemes kár keletkezett a autóban, ami anyagi gondok miatt valójában futamról futamra megoldatlan maradt. Lehetőségeinkhez mérten próbáltuk orvosolni a hibákat, de sajnos a balszerencse is elkísért minket több alkalommal is. Egyébként jól vagyunk köszönjük, próbáljuk elfelejteni a rosszabb pillanatokat és nagy erőbedobással készülni az új bajnoki évre.

ÉM: Mutasd be kérlek a csapatodat!

Kurtos Róbert: Erről még igazából nem tudok pontos információt mondani, a csapatépítés folyamatban van, remélem hogy a régi segítőimmel és új tagokkal együtt jövőre eredményesebbek leszünk.

ÉM: Mennyire nehéz manapság támogatókat találni a versenyzéshez?

Kurtos Róbert: Sajnos a jelenlegi helyzetben semmilyen területen nem könnyű támogatókat találni, azonban vannak olyan szponzoraink, akiknek a bizalmát élvezzük évek óta. Biztos vagyok benne, hogy ez a kör a jövőben bővülhet természetesen a megfelelő eredmények tükrében.

ÉM: Emlékszel még az első versenyedre? Az első lépésekre a raliban?

Kurtos Róbert: 1994-ben széphalmi rally sprinten a második körben felborítottam akkor épített skodámat, szerencsére az öcsém jókor volt jó helyen és visszaborította az autót, ennek ellenére 3. lettem.

ÉM: Melyik volt a legsikeresebb évetek?

Kurtos Róbert: Talán a 2005-ös év, ahol a Magyar Suzuki Kupában és az N1-es kategóriában sikerült bajnoki címet megszereznünk.

ÉM: Vannak példaképeid?

Kurtos Róbert: Igen, Colin Mcrae. aki már sajnos nincs köztünk.

ÉM: Murva, vagy aszfalt?

Kurtos Róbert: Nem tudok választani a kettő között, mindig azt élvezem a legjobban amin abban a pillanatban megyek.  

ÉM: Korábban több verseny is volt a régióban. Neked van kedvenc honi rali futamod?

Kurtos Róbert: A 2010-ben Adamovics Márk által rendezett Zemplén Rally nyerte el a legjobban a tetszésemet. Annak ellenére, hogy az autó nem a legjobban működött.

ÉM: Van, amit másképpen csinálnál. Egyáltalán; megbántál valamit a ralival kapcsolatban?

Kurtos Róbert: Egyetlen bánatom, hogy későn tudtam elkezdeni ezt a sportot, anyagi támogatást akkoriban szerezni szinte lehetetlen volt.

ÉM: A családod miképpen tolerálja ezt a "hobbidat"?

Kurtos Róbert: Kifejezetten örülnek neki.

ÉM: Egy Opel Astra OPC készül a műhelyetekben. Milyen céljaitok vannak ebben az esztendőben?

Kurtos Róbert: Szeretnék egy kategória bajnoki címet a jövőben, és jókat csatázni erősebb autókkal szemben.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában