Helyi közélet

2012.01.13. 16:51

Még tart a nyomozás az Irinyi ügyében

Miskolc, Kazincbarcika - A kazincbarcikai polgármester érintettségét is vizsgálják.

Miskolc, Kazincbarcika - A kazincbarcikai polgármester érintettségét is vizsgálják.

Mint január első napjaiban arról lapunkban beszámoltunk, vádat emelt a Miskolci Városi Ügyészség Szitka Péter kazincbarcikai polgármester ellen hűtlen kezelés miatt, mert bizonyíthatónak véli, hogy egy barcikai rendezvényszervező cég a polgármesterrel 2006 novemberében megkötött szerződése alapján havonta 264 ezer forintot számlázott ki el nem végzett munkákért. A vádhatóság szerint a polgármester tisztában volt vele, hogy nem a cég végezte el a munkát, ennek ellenére a számlákat ellenjegyezte, az önkormányzat pedig kifizette, amivel a várost 3,5 millió forint kár érte. A polgármester akkor – mondván, nem ismeri pontosan az ellene szól vádat – nem nyilatkozott.

Nem ez volt azonban az egyetlen, Szitka Pétert érintő feljelentés. Tavaly nyáron Mengyi Roland, a megyei közgyűlés fideszes elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kazincbarcikai Irinyi János Szakközépiskola és Kollégium 123,9 millió forintos laboratóriumi beruházásával kapcsolatban ismeretlen tettes ellen hűtlen és hanyag kezelés gyanújával tett feljelentést. A műveleti labor tervezője Kalácska János, Szitka Péter polgármester apósa volt. Már akkor megírtuk, a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya gyanúsítottként hallgatta meg Szitka Pétert. A polgármester akkor az üggyel kapcsolatban elmondta, őt 2006-ban választották meg polgármesterré, vagyis a kérdéses időszakban nem ő volt a város vezetője. Ekkor még előző házasságában élt, nem hogy jelenlegi apósát, Kalácska Jánost, de mostani feleségét sem ismerte. Ezen felül az Irinyi megyei fenntartású középiskola, így annak pénzügyi ellenőrzését is a megyei önkormányzatnak kellett ellátnia.

Feltettük a kérdést a megyei rendőr-főkapitányságnak, hogy áll a Mengyi Roland által tett feljelentés nyomán indult nyomozás, amire azt a választ kaptuk Egyedné Novodonszki Évától, a kommunikációs iroda munkatársától, hogy a gazdaságvédelmi osztályon a nyomozás még folyamatban van.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában