Helyi közélet

2012.01.19. 09:18

Folyamatosak lesznek az ellenőrzések

Miskolc - Feljelentések áramlopás és lakcím-bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt.

Miskolc - Feljelentések áramlopás és lakcím-bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt.Mint ahogy kedden beszámoltunk róla, átfogó ellenőrzést tartottak a polgármesteri hivatal közterület-felügyeleti és rendészeti osztálya, az egészségügyi és szociális osztálya, az ÉMÁSZ, valamint a rendőrség munkatársai az Áfonyás utca 1–7. és a Szilvás utca 19–21. számú társasházakban.

Sokan üdvözölték a hatósági ellenőrzést, mert úgy érezték, nagyon is időszerű már a keményebb fellépés. Ezzel kapcsolatban egyik Áfonyás úti olvasónk ezt írta: „Ezt a régi tulajdonosok már régóta várták, mert (…) a házban még ilyen áldatlan állapot nem volt, mint jelenleg. Ez egy vegyes tulajdonú ház, ahol a 90 magántulajdon mellett 42 lakás önkormányzati tulajdonban van. Mára 2007 óta olyan magas összegű közös költség tartozás gyűlt össze, ami megközelíti a tízmillió forintot. A tartósan nem fizető 40 tulajdonos elleni intézkedésekre elköltött összeg a közös költségből már több mint egymillió forintjába került a háznak, de a behajtások nem hozzák meg a várt eredményt”.

Egy másik olvasónk ellenben hatósági zaklatásként élte meg, hogy saját tulajdonú lakásába becsöngettek a közterület-felügyelet munkatársai, és az onnan kilépő férjétől is kérték a lakcímkártyáját. Ezzel kapcsolatban megfogalmazott, felháborodott hangú levelében ezt írja: „Mi lesz a következő? Én igazoljam mondjuk 6600 forintos tulajdoni lappal, hogy enyém a lakás? Vagy az 1996-os adásvételi szerződésemet kell majd bemutatni? Magát az egész eljárást nem értem. Azt meg pláne nem, hogy a páromnak miért kellene ide bejelentkeznie? Kötelező? Tudtommal szabadon választható a lakcím, ahol életvitelszerűen tartózkodik, ugye, az az alap. De hányan vannak így, hogy nem ott laknak, ahova szól a kártya? Akkor most mindenkit köteleznek arra, hogy márpedig oda KELL bejelentkezni?”

Tapasztalatok

A keddi akció eredményeiről Dobos Tímea, a városháza szóvivője tájékoztatta az Észak-Magyarországot. Eszerint a közterület-felügyelet munkatársai összesen 6 lépcsőházban 156 lakást ellenőriztek, ezek közül 118 esetben nem történt szabálysértés. Lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt 35 feljelentést tettek a közterület-felügyelők, míg egy személyt figyelmeztettek a határidőn belüli lakcím-bejelentési kötelezettségre. Nem voltak otthon vagy elhagyott volt a lakás 31 esetben. Az ÉMÁSZ szakemberei egy olyan áramlopást észleltek, ahol nem volt tettenérés, két esettben azonnal intézkedtek az illegális áramvételezés ügyében és eljárást kezdeményeztek, míg négy további ügyben később intézkednek, mivel az ellenőrzés időpontjában nem tudtak bejutni a lakásba. Az ellenőrzésen tapasztaltakat a polgármesteri hivatal megküldi a Népegészségügyi és Szakigazgatási Hivatalnak, tette házzá Dobos Tímea, akitől még megtudtuk: hasonló volumenű akciókat a jövőben is folyamatosan tartanak a hatóságok, amely lakásokba most nem sikerült bejutniuk, oda addig-addig járnak vissza, míg sikerrel járnak.

ÉM-SZP


Miskolc - Összehangolt akciót tartottak az együttélési kódex ellen vétők felderítésére.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában