Helyi közélet

2012.01.21. 13:39

„Egy magyar csoportnak nem tetszett”

Sárospatak, Sátoraljaújhely - A sátoraljaújhelyi „gyaloghatárnál” a sárospataki jobbikosok demonstráltak.

Sárospatak, Sátoraljaújhely - A sátoraljaújhelyi „gyaloghatárnál” a sárospataki jobbikosok demonstráltak.

A gyaloghatár elnevezés akkor ragadt a városban található határátkelőre, amikor az Újhely melletti közúti határátkelőt megnyitották, és a kisebbik átkelőnél a Ronyva-hídra kerítés került és onnantól kezdve ez utóbbin csak gyalogosan vagy kerékpárral lehetett átmenni Csehszlovákiába, majd később már csak Szlovákiába. A határátkelőt hosszas egyeztetés után tavaly ismét átadták a gépjárműforgalomnak.

– Négy autóval jöttünk, de itt is csatlakoztak hozzánk – mondja Vincze Tamás, a Jobbik megyei alelnöke. – A délelőtt folyamán meglehetősen nagy volt a forgalom, így a rendőröknek többször kellett irányítaniuk az autósokat. Fennakadás szerencsére nem volt. A demonstrációnk egy kisebb magyar csoportnak nem tetszett, akik távolról nézegettek bennünket szúrós szemmel. Ahogy megtudtuk, színesfémgyűjtőkről volt szó, akik szerettek volna a határ túloldalán lévő átvevőhelyre eljutni, de a rendőrök jelenléte visszatartotta őket. Egyikük egy reklámszatyorral elindult, őt a rendőrök félreállították, igazoltatták, erre a csapat többi része úgy döntött, a szombat délelőttöt mégsem töltik a határ szlovák oldalán. Kettőig maradunk itt, remélhetőleg lesz foganatja is a demonstrációnak. Ha már a figyelmet sikerül felhívni a céljainkra, az is eredménynek számít.

ÉM-BG


Bánréve, Sátoraljaújhely, Tornanádaska, Tornyosnémeti - Félpályás útlezárással demostrálnak a jobbikosok a megye magyar-szlovák határátkelő állomásain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában