Helyi közélet

2012.01.29. 10:24

Bánkúton, téli örömökkel

Miskolc - Jellemzően -a miskolciakon, egrieken túl - az Alföldről érkeznek a vendégek, egy illetve két napra.

Miskolc - Jellemzően -a miskolciakon, egrieken túl - az Alföldről érkeznek a vendégek, egy illetve két napra.Az időjárásra nem lehet panasz, kellemes -4, - 6 fok közötti hőmérséklet, a meteorológiai állomáson 35 centiméter hó. A Bánkúti Sícentrumhoz közeledve a régen megszokott kép fogad: autók parkolnak kilométeres sorban az út mellett. A pályák a városban érzékelhető szerény mennyiségű csapadék ellenére szépen eldolgozottak, a síházhoz közeledve nyüzsgő kép fogad. Szánkóval, snowboard-al, síléccel közlekedő emberek, a fárasztó körök után megpihenő, teázó sportolók foglalják el a teret. - A összes pályán végig mentünk a gépekkel tegnap éjjel, hogy a hétvégi csúcsra jó minőségű pálya várja a látogatókat - meséli Kovács Zoltán a sportközpont vezetője. Voltak már többen is, de december 20-tól kis szünettel folyamatosan megyünk és jelenleg is kijött 500-600 síbarát - teszi hozzá. Jellemzően -a miskolciakon, egrieken túl - az Alföldről érkeznek a vendégek, egy illetve két napra -tudjuk meg.

Ismét nyitva az étterem

A tavalyi szünet után az idén ismét nyitva az étterem - ez növeli a kiránduló központ vonzerejét. Öt felvonó üzemel, aki bírja semmi sem gátolja meg az akár folyamatos síelésben. Pallagi Mihály és partnere Egerből érkezett. Kicsit nosztalgiából jöttek vissza Bánkútra - itt tanultak meg síelni. Gyakrabban Szlovákiába járnak, de kipróbáltak már számos híres nyugat-európai síterepet is. Mégis jó -bár rövid ideig tartó - érzés volt leszáguldani a régi pályákon - ecsetelik.„Vasárnap gyerekekkel és unokákkal jövünk” - ígérik búcsúzóul. Az étterem üzemeltetését Várhegyi Imrénéék vállalták el. - Egy évre kötöttünk szerződést ebbe beletartozik a szállás is és gondnoki teendőket is látunk el, teljes gazdasági felelősséggel - ismerteti a vállalkozás feltételeit. Tehát egy az érdekünk a klubbal - teszi hozzá. Eddig jók a tapasztalataik, ez a hóhelyzet függvénye is. -Megfelelő, rugalmas szolgáltatásokkal, elfogadható árakkal várjuk a vendégeket - jellemzi üzletpolitikájukat. Az étteremben csaknem teltház van, szolid a választék, de a házias ízek biztosítják a vendégek elégedettségét. A szállásnál sok a foglalás, de a folyamatosságot iskolás csoportok visszacsábításával igyekeznek elérni. - Türelmesnek kell lenni, kell egy év legalább az újbóli felfutáshoz - ismerteti a stratégiát.

Mozgójárda és Snowshow Újhelyen

Az egykori Úttörő Olimpiák és számos Alpesi verseny helyszínéül szolgált Magas-hegyi síterepen üzemel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája. A sípálya teljes felületét borító, úgynevezet ,,NEVEPLAST" lefedés négy évszakos síelést tesz lehetővé. A sípálya kiegészítő szolgáltatásai: sí kölcsönző, valamint síiskola - tudtuk meg Csorbáné Bolega Erikától a Zempléni Kalandpark igazgatójától. A jelenlegi műhó vastagsága 50-70 centiméter, a természetes hó mintegy 6 centiméteres. Száraz, hideg idő van újhelyben -4 és -12 fok közötti hómérséklet. Mindhárom pálya és felvonó valamint a mozgójárda is üzemel - tudtuk meg. - A tartós hideg késlekedése miatt csak január 21-én tudtunk nyitni, de azóta nagy érdeklődés kíséri a síelési lehetőséget, mely esetünkben 200 fő körüli látogatót jelent, akik természetesen a kalandpark többi elemét is igénybe veszik - tájékoztatott az igazgatónő. Hétközben a síiskolások uralják a terepen, jövő hétvégen Snowshow címmel színes programmal igyekeznek idecsábítani a télisportok kedvelőit.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában