Helyi közélet

2011.12.24. 10:54

Ünnepi gondolatok: Kalup Laura, tanárnő - Barátokká válni

Miskolc - „Mindenképpen szerettem volna, ha az osztályomba járó gyerekek karácsonyra meglepték volna egymást valami különlegessel” – kezdi az elején Kalup Laura, aki a Fazekas úti általános iskola egyik negyedik osztályának osztályfőnöke.

Miskolc - „Mindenképpen szerettem volna, ha az osztályomba járó gyerekek karácsonyra meglepték volna egymást valami különlegessel” – kezdi az elején Kalup Laura, aki a Fazekas úti általános iskola egyik negyedik osztályának osztályfőnöke. - Mint máskor is azzal a fordulattal indítottam, hogy „azt álmodtam az éjjel” majd előadtam javaslatomat: az idén a szokásos sorsolást követően, ne valami tárgyi ajándékon törjék a gyerekek a fejüket, hanem lepjék meg kedvességgel, figyelmességgel társukat – részletezi a feladatot. Alapvetően a fantáziájukra bízta a módszer kiválasztását, de megjelölte az alapirányt: figyeljék társukat, mire van szüksége, miben segíthetnek neki.

Csodás hatás

Aztán sorakoztak az ötletek, volt, aki sokat beszélgetett, igyekezett érdeklődni osztálytársáról, más megigazította a széket, ha leülni szándékozott a partner és volt, aki a házifeladatban segített a másiknak. - Csodálatos hatása volt az egésznek, a máskor hangosabb, rosszalkodásra hajlamos gyerekek is „megszelídültek”. Harmonikus, meghitt hangulatban várjuk a karácsonyt – összegzi a tapasztalatokat. Az iskolai légkört hazaviszik a diákok, a szülőknek készített apró ajándékok mellett, a jókedvet, az igazi, meleg karácsonyi hangulatot is továbbítják - teszi hozzá. Pici üröm is vegyül a boldogságba - negyedikes lévén jövőre elbúcsúznak a gyerekek mostani tanáraiktól, olyan is volt, aki azt mondta: inkább megbukik csak maradhasson - meséli mosolyogva.

- ÉM-PGY -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában