Helyi közélet

2011.12.06. 17:48

Szimbiózis Alapítvány: Esélyt teremteni a hasznos munkához

Miskolc - A vállalkozás mintegy 30 dolgozójából 17-en csökkent munkaképességűek.

Miskolc - A vállalkozás mintegy 30 dolgozójából 17-en csökkent munkaképességűek.

A Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létért Alapítvány szervezésében az idén is átadták „Az Év Esélyteremtő Munkahelye 2011” címet. A díjátadó ünnepséget a „Miskolc Belváros Rehabilitációja”- ESZA projektelem záró konferenciájával együtt rendezték meg.

Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke elmondta: - Ebben a helyzetben, mikor a válság következtében kevesebb a munkahely felértékelődik az az erőfeszítés, amelyet a vállalkozások azért tesznek, hogy az inaktív rétegből kiváljanak és értelmes munkát találva adófizetőkké váljanak az érintettek. Ez szűkebb pátriánkban fokozottan érvényes - tette hozzá az elnök. A három kategóriában hirdetett pályázat kisvállalkozások kategóriájában a Szorgoskert Kft nyert. Vezetője Támbóné Bohus Viktória ismertette tevékenységüket. A vállakozás mintegy 30 dolgozójából 17-en csökkent munkaképességűek, a konyhakertjükben termesztett alapanyagokból főznek és azt árusítják, de térkövet, dróthálót és madáretetőt is gyártanak üzemükben.

ÉM-PGY


Díjazottak

Kisvállalkozások: Szorgoskert Kft

Közép vállalkozások: FavoritFood Kft.

Nagyvállalkozások: Kevaimpex Kft


„Esélyteremtő vásár”

A Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából a Szimbiózis Alapítvány „Esélyteremtő Vásár”-t rendez december 6-án és 7-én Miskolcon a Pátria közben. A program célja, hogy a régió területén dolgozó fogyatékossággal élő személyek által készített termékeket és munkahelyeiket megismerjék. A vásár - melyen 11 szervezet vesz részt - az „Aktív mőhely a hátrányos helyzető régiókban” címő projektkeretében valósul meg, melynek célja a fogyatékossággal éli személyek értékteremtő tevékenységének bemutatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában