Helyi közélet

2011.12.18. 18:12

Siklottak a szánkók, bobok

Bánkút - A téli sportok szerelmesei végre találtak a Bükkben havas hegyoldalakat.

Bánkút - A téli sportok szerelmesei végre találtak a Bükkben havas hegyoldalakat.Szombaton a városokban és a falvakban egész nap esett az eső, a Bükk magasabban fekvő részein azonban délelőttől hóra váltott a csapadék. Így vasárnap reggel már 15 centis friss, fehér lepel várta a csúszkálni, szánkózni vágyókat. Síelni még nem lehetett, de ezt a Bánkútra kirándulók nem is bánták, örültek a szikrázó napsütésnek, a friss levegőnek és a hónak, amin jól csúszott a bob, a szán és egyéb siklásra való alkalmatosság.

Vitkóczi Miléna kisfiát húzza az út menti hóban, hazafelé készülődnek. – Már három órája kint vagyunk – mondja. – Az internetről tudtuk meg, hogy van hó Bánkúton, és mivel nagyon szeretjük a téli sportokat, kijöttünk egy kicsit szánkózni. Nagyon jó a pálya – bizonygatja, majd hozzáteszi, hogy ha esik még egy kevés, jönnek síelni is. Kisfia, Benedek jól síel, úgyhogy együtt siklanak majd le a pályán. Kiderül, a téli sportok közül csak a korcsolyázást nem szeretik, mert a jégpályán mindig nagy a tömeg. Azt pedig egyáltalán nem kedvelik.

Várták a havat

Szintén az internetről tudta meg Bujáki Erika és családja, hogy végre van hó Bánkúton. Ők Tiszaújvárosból jöttek fel a hegyekbe. – Nagyon vártuk már a havat, minden héten figyeltük, esik-e már a Bükkben – árulja el Erika. – Nagyon jól éreztük itt magunkat, hógolyóztunk szánkóztunk, és egy várat is építettünk, természetesen hóból. Síelni is szeretek, de ki kell tenni a hátamra a nagy T betűt, mint az autóvezetőknek – mondja nevetve. Párja csak annyit tesz hozzá, hogy ő ugyan nem szeret síelni, de alkalmazkodnia kell, úgyhogy ha nagyobb lesz a hó, neki is és a fiának, Márknak is itt a helye. Márkról kiderül, hogy őt jobban érdekelné a snowboardozás, de mivel az nincs neki, a bátyja kerék nélküli gördeszkájával próbálgat csúszkálni a tiszaújvárosi szánkózódombon. Erika előre örül, mert azt is olvasta a neten, hogy szerdán újra esik a hó, és akkor már lesz annyi, hogy hozhatják a síléceket.

Szeret bobozni

A szánkópályán nagy a ricsaj, gyerekek rajtolnak a pálya tetejéről. Kicsit lábbal is kell hajtani a műanyag bobot, de aztán beindul, és vidáman siklik a völgy felé. Bialics Donát egyelőre csak figyeli barátai száguldozását. Közben elárulja nekünk, hogy az édesanyja barátnőjétől tudták meg, hogy esett a hó Bánkúton. – Már sokszor lecsúsztam én is – magyarázza. – Nem féltem, szeretek bobozni. Csúsztam egyedül is, a barátommal is és a testvéremmel is. Jó volt, és egyáltalán nem fáztunk. Ha több hó esik, snowboardozni fogok, síelni viszont nem, mert azt nem szeretek – teszi hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában